TOP
Efectius antiincendis extingeixen un foc a Formentera.

Demà comença la temporada d’alt risc d’incendis

La temporada d’alt risc d’incendi forestal s’inicia demà dissabte, 1 de maig, i estarà en vigor fins al 15 d’octubre. Enguany, la prohibició de fer foc a menys de 50 metres de massa forestal, que es va començar a aplicar l’any passat, es manté.
A més, les restriccions habituals entraran en vigor dissabte: a banda d’estar prohibit fer foc al bosc i a menys de 50 metres, és obligatori demanar autorització administrativa per fer-ne a menys de 500 metres de massa forestal. Així mateix, davant episodis meteorològics adversos, com el fort vent o les temperatures extremes, el Govern manté la potestat d’activar el mecanisme automàtic de suspensió de cremes autoritzades en les zones limítrofes als terrenys forestals, per tal de minimitzar les situacions de risc per l’ús de foc en els terrenys forestals.

Efectius antiincendis
Encara que els mitjans humans i materials es distribueixen segons les diferents illes, el dispositiu està dissenyat i compta amb protocols perquè sigui efectiu a totes les superfícies forestals de Balears. A les Pitiüses, l’operatiu per a la temporada d’alt risc d’incendi forestal compta amb 85 efectius especialitzats de l’IBANAT, agents de Medi Ambient i personal tècnic forestal de la Direcció General d’Espais Naturals. A més dels medis terrestres, es comptarà amb dos d’aeris, un helicòpter i un avió amfibi que es troben a l’heliport de sa Coma i a l’aeroport, respectivament.
Per a qualsevol dubte, es pot telefonar al Punt d’Informació Ambiental (PIA), al 900 151 617, a l’agent de medi ambient que correspongui al municipi o contactar amb el Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl (forestal.caib@gmail.com).

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES