Demà està previst que comencin els tractaments aeris contra la processionària del pi

Si les condicions meteorològiques ho permeten, demà dimarts s’iniciaran els vols amb helicòpter per realitzar els tractaments per combatre la processionària del pi sobre unes 1600 hectàrees forestals de la zona des Cap de Barbaria.
L’aplicació del producte es fa amb la tecnologia DGPS, que permet controlar en tot moment la superfície a tractar i la dosi a polvoritzar. El producte fitosanitari és de tipus biològic, el Bacillus thuringiensis varietat kurstaki, un bacteri que es troba de manera natural en el sòl i en les plantes. Té una permanència de l’ordre de dies sobre les fulles, ja que es degrada ràpidament per efecte dels raigs ultraviolats. No afecta les abelles i pot ser utilitzat en agricultura ecològica.
El fet que s’usi un producte biològic com en Bacillus thuringiensis fa recomanable la seva aplicació durant 4 anys seguits per assegurar-ne una alta efectivitat. Pel que fa a l’aplicació, es faran 2 passades, separades en el temps de l’ordre de dies, ja que al tractar-se d’un producte biològic es degrada al cap de pocs dies i no seria efectiu per a les erugues que nasquessin més tard.
Complementàriament al tractament aeri es realitzen tota una sèrie d’actuacions en medi forestal com són: la instal·lació de trampes per a la captura de papallones o l’eliminació de bosses a l’hivern i instal·lació i revisió de caixes refugi per al foment de la fauna útil (com les ratapinyades).

About Author

Comments are closed.

background