TOP
Foto de grup a l’estany des Peix. CIF

Demà s’inicia el servei de socorrisme a les platges

Demà dissabte s’inicia el servei de socorrisme a les platges de Formentera, un servei que presta el Consell amb recursos propis i que s’estendrà fins al 31 d’octubre.
Des de demà fins a l’1 de juny, hi haurà 10 efectius més el coordinador vetllant per la seguretat a les nostres platges. A partir de l’1 de juny s’incorporaran 12 socorristes més. Així, fins al 30 setembre hi haurà un total de 23 efectius. El mes d’octubre de nou es reduirà la plantilla a 10 efectius més el coordinador.
Cal destacar que properament sortirà una oferta per contractar als nous socorristes. Per accedir-hi, s’ha de tenir el títol homologat de Socorrista en espais aquàtics naturals.

Curs d’actualització
Entre ahir i avui, els socorristes estan realitzant uns cursos d’actualització de les tècniques de salvament per recordar algunes de les principals tasques que fan, com les reanimacions, per estar preparats en casos d’emergència.

Platges vigilades
En temporada baixa, de l’1 de maig a l’1 de juny i de l’1 al 31 d’octubres les platges vigilades seran Ses Illetes, el Llevant i Arenals. En temporada alta de bany, és a dir juny, juliol, agost i setembre, a més d’aquestes platges també es vigilarà la zona del Pas des Trucadors, el Tanga, Es Pujols, Cala Saona i Es Caló.

Platges adaptades i cardioprotegides
Recordem que les platges d’Arenals i es Pujols estan preparades per realitzar el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei es presta de 12 a 17 h i sols amb bandera verda. As Arenals aquest servei es presta des de l’1 de maig al 31 d’octubre i as Pujols de l’1 de juny al 30 de setembre.
Així mateix, tots els posts de socorrisme compten amb un desfibril·lador per a atendre possibles quadres d’aturada cardiorespiratòria.
Podeu consultar l’estat de la mar a: www.platgesdebalears.com

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES