TOP
La pesca del raor resta prohibida des del primer d’abril fins al 31 d’agost. Foto: CAIB

Demà s’inicia la temporada de pesca del raor

La veda per a la pesca de raor s’aixeca demà divendres, primer de setembre, i s’estendrà fins al diumenge 31 de març. Cal recordar que la pesca d’aquesta espècie tan apreciada a les Balears està totalment prohibida des del primer d’abril fins al 31 d’agost, amb la finalitat de protegir-la i d’assegurar-ne una pesca sostenible.

La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació. Segons ha assenyalat el director general de Pesca, Antoni Grau, “la pesca del raor és principalment de caràcter recreatiu. En aquest sentit, a les Illes hi ha més de 12.000 llicències d’embarcacions recreatives, ja que, de manera professional, són poques les persones que s’hi dediquen, i les que sí, ho fan de manera ocasional”.

La declaració de les captures és obligatòria pels recreatius d’embarcació a totes les reserves marines de les Illes Balears i es pot fer a través de l’aplicació per a mòbils Diari de Pesca Recreativa o en paper. Totes les embarcacions que pesquin a les reserves marines de les Balears hauran de tramitar l’autorització per pescar dins la reserva, una tramitació que és de franc i que es pot fer per internet al web de la conselleria.

Increment mitjà del 20% en la talla
La veda del raor es va establir per primera volta l’any 2000, i arribava fins al 31 de juliol; des de llavors, en base de criteris biològics, s’ha anat ampliant i complementat amb altres mesures. Per exemple, a les reserves marines de Mallorca s’ha establert un ham mínim de 5,7 mm per a la seva captura.
Com a resultat de totes aquestes mesures i de l’elevat grau de compliment de la veda, la presència de l’espècie i les captures s’han mantingut a totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20% en la talla dels peixos.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES