Derbi amb només un color (Formentera 5 Portmany 0)

Partit especial el que es disputava avui al Municipal de Sant Francesc entre dos equips que han reeditat un antic derbi de regional inèdit a tercera divisió. Sobre el camp, però, només hi ha hagut un equip i el Formentera ha saldat el partit amb una golejada indiscutible.

Els roig-i-negre, que han saltat amb una samarreta-dedicatòria per Elio (baixa per una greu lesió de genoll), s’han trobat amb un Portmany que s’ha mostrat força rocós durant el primer tram del partit. De fet, fins pràcticament la mitja hora de partit, el partit havia set poc vistós i el Portmany es trobava a gust sobre la gespa. Fins aquell moment, l’única ocasió del Formentera havia estat unes mans fora de l’àrea del porter rival. La falta posterior l’ha xutat Omar que ha enviat la pilota ben a prop de l’escaire portmanyí.

Però llavors el Formentera s’ha posat el vestit d’equip gran, i en la primera combinació amb cara i ulls que ha fet, sortint des del lateral de la defensa i mitjançant una paret, Manel s’ha plantat a l’àrea i ha posat una pilota que la defensa del Portmany ha rebutjat lamentablement i Juancar ben atent ha marcat el primer pels homes de Gómez Roa. Era el minut 26 de partit. Catorze minuts més tard, els mateixos protagonistes però amb els papers canviats, han repetit la jugada i Manel ha fet lluir el porter rival que ha desviat a córner. El Formentera trobava una via d’entrada a la línia de tres quarts rival, però li costava treure la pilota, on Garmendia venia a rebre molt sol al mig del camp.

Semblava que no hi hauria temps per res més, però al descompte de la primera part, el jugador rival Galera ha estat expulsat després d’una entrada que ha set sancionada amb la segona groga. Si el quadre eivissenc tenia esperances de donar la volta al marcador, ara les coses se li posaven francament difícils.

I, de fet, la segona part ha estat un monòleg roig-i-negre. Juancar ha repetit en el 2-0 després d’una internada de Jay i el passi de la mort del jove jugador de la casa. Gorriz ha fet el 3-0 i al tram final del partit, regal pels qui a la graderia s’han quedat fins a l’acabament del matx, Agus ha marcat el quart amb sotana inclosa al porter i el jovenet de la pedrera, Jay, ha tancat el partit amb el cinquè d’un Gómez Roa que es mostrava satisfet al final del partit però contrariat i trist per la mala sort d’Elio.

La setmana vinent toca viatjar i jugar dissabte a la serra de tramuntana, al camp de l’Esporles, rival a la part baixa de la classificació però que no posa les coses fàcils al seu feu.