TOP
L’embarcació va ser enretirada la setmana passada pel Consell. CNP

Detingut el patró d’un pesquer que va dur 18 migrants a Formentera

La Policia Nacional va detenir a Eivissa el passat dijous 24 d’agost a un algerià com a presumpte autor d’un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i afavoriment de la migració irregular. L’home, presumptament, va patronejar una barca de pesca des d’Algèria fins a la costa de Formentera amb 18 persones a bord.

La Guàrdia Civil va localitzar 10 migrants a línia de costa en zona territorial de la Mola. Entre els migrants es trobaven 6 homes adults, una dona embarassada de set mesos i tres fills menors d’edat. Dos dels integrants del grup haurien fugit en veure la policia.

Pel que sembla, alguns dels migrants presentaven butllofes que s’haurien produït per cremades del motor de l’embarcació amb la qual arribaren a la nostra illa, per la qual cosa, els afectats van ser atesos per Personal Sanitari, que també va realitzar un control a l’embarassada, i després van ser traslladats a Eivissa.

Posteriorment, es van presentar voluntàriament a la Comissaria de la Policia Nacional a Eivissa diverses persones més, fins a un total de vuit migrants, tots adults i de nacionalitat algeriana, que també havien arribat en la mateixa embarcació de pesca. En total, es van comptabilitzar 18 persones que havien arribat en la pastera.

L’embarcació va ser localitzada embarrancada a ses Pesqueres Altes i fou retirada dies després pel Consell. Es va determinar que el motor de la barca es va avariar a uns 11 quilòmetres mar endins, cosa que va obligar els migrants a desembarcar a diversos metres de la costa i acostar-se a terra nedant a causa del calat del pesquer.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES