TOP
Vanessa Díaz durant una intervenció a la comissió de Salut i Consum del Parlament. YT

Díaz tira endavant una proposició per regular els lloguers i ampliar les inspeccions

La diputada per Formentera, Vanessa Díaz, ha aconseguit el vistiplau per assentiment de tots els grups parlamentaris a la Proposició no de Llei (PNL) que ha presentat avui a la comissió de Salut i Consum de la cambra autonòmica, una proposició que demanava que es regulin els contractes de lloguer de l’habitatge i hi hagi més inspeccions al respecte.

Més inspectors per fer front a les clàusules i preus abusius en l’habitatge
Segons ha assenyalat Díaz, l’accés a l’habitatge “suposa una de les principals preocupacions de la ciutadania. En unes illes on els salaris no es corresponen en absolut amb els preus de compra i lloguer d’habitatges, i on són norma actuacions dels propietaris en forma de clàusules i preus abusius”. Per això, la representant formenterera ha proposat al Parlament ampliar a les illes de Formentera i Menorca la campanya del Govern d’inspecció i control immobiliari de compra i lloguer d’habitatges. Així mateix, reclamava cobrir les vacants d’inspector de consum per a aquestes dues illes, dotant el servei del personal i recursos necessaris per a desenvolupar aquesta tasca.

La diputada Díaz, que s’ha mostrat satisfeta d’haver aconseguit el suport de la resta de formacions polítiques representades al Parlament vers la seva proposta, ha declarat que tant Formentera com Menorca “no poden quedar al marge d’aquestes campanyes d’inspecció que ja es desenvolupen a Eivissa i a Mallorca. El problema de l’accés a un habitatge digne és una qüestió que ja afecta la ciutadania de totes les Illes, i per això les inspeccions han de ser presents a totes i cadascuna d’elles”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES