TOP
A les Pitiüses ja s poden vacunar les persones de 60 anys i més, així com , les d’entre 12 i 59 anys amb condicions de risc, així com les embarassades i els sanitaris que atenen pacients.

Dijous s’inicia la vaccinació combinada contra la grip i la covid

Salut comença aquest dijous la campanya de vacunació combinada contra la grip i les noves variants de la covid, la qual s’inicia amb les persones de 60 anys o més (en el cas de Formentera, Eivissa, i Menorca, mentre que a Mallorca seran els de 80 anys o més) i les d’entre 12 i 59 anys que tinguin alguna malaltia de risc, així com les dones embarassades. També es podran vacunar els sanitaris i treballadors sociosanitaris que fan feina a atenció primària, hospitalària o residències de gent gran o d’atenció a la discapacitat.

Aquests col·lectius ja poden demanar cita, preferentment a través del web citavacunacovid.ibsalut.es, on també trobaran tota la informació sobre la campanya. En el cas de les persones que, tot i que siguin dels grups als quals s’adreça la campanya, no constin a la base de dades d’aquest servei, poden consultar la seva situació a través del telèfon d’Infovacuna (971 21 19 99), que també servirà per citar les persones que no tenen la possibilitat d’autocitar-se digitalment.

L’objectiu principal és assolir un nivell elevat de cobertura en tots els col·lectius de risc, ja que, especialment en la gent gran o amb malalties cròniques, tant la grip com la covid poden descompensar les seves patologies, causar-los un ingrés hospitalari o fins i tot derivar en complicacions molt greus i ocasionar la mort.

Com a novetat, a banda de l’administració simultània de les dues vacunes, s’ha ampliat la població diana de la grip dels 65 als 60 anys i, per tant, s’estima que la població que s’ha de vacunar a les Illes Balears arribi a un total de 457.473. 54.774 de les quals a Formentera i Eivissa.

Salut ha adquirit 304.800 dosis de la vacuna contra la grip: 300.000 destinades a la població general i 4.800 dosis d’alta càrrega que actualment ja s’administren a persones institucionalitzades. Pel que fa a la vacuna contra la covid, reforçada contra les variants B4 i B5, ara mateix les Illes Balears en tenen més de 220.000 dosis en estoc.

Amb aquest volum de vacunes es podrà assolir l’objectiu de cobertura del 66%. De manera més concreta, la idea és aconseguir cobertures del 75% en els grups de major edat (persones de 65 anys o més) i sanitaris i sociosanitaris, i del 60% en la resta de grups diana.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES