TOP
Imatge d’arxiu (2020) de desembarcament de migrants a Formentera Foto: Pep Porrassines.

Dos detinguts per traficar amb persones arran d’un desembarcament a Formentera

Les forces de seguretat han detingut a Eivissa i Mallorca a dos homes d’origen algerià de 28 i 32 anys com a presumptes autors dels delictes d’afavoriment a la immigració irregular, pertinença a organització criminal, coaccions i amenaces.
Segons ha informat la policia, els agents han desmantellat un dels grups més actius relacionats amb el tràfic de persones des del nord d’Algèria amb destinació a les Balears.
Després de l’arribada d’una barca a finals d’octubre a Formentera, en la qual viatjaven 11 persones, es va iniciar una investigació que va concloure en què a bord viatjaven diversos integrants d’un grup dedicat al tràfic de persones.
A més, durant la investigació es va saber que un dels principals testimonis de la causa va rebre una pallissa i es van llançar amenaces cap a la seva persona i la seva família per part de membres de l’organització.
El grup es dedicava a localitzar persones al nord d’Algèria que tenguessin intenció de viatjar a Europa, cobrant entre 600 i 1.000 euros per passatge. A més, una vegada l’embarcació ha set noliejada, l’organització compta amb persones amb coneixements marins que s’encarreguen de patronejar la barca.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES