TOP
Zona d’esbarjo del CEIP Mestre Lluís Andreu.

Educació rectifica de nou i finalment assigna un PT a temps complet per al Mestre Lluís Andreu

La conselleria balear d’Educació ha rectificat la postura anunciada aquest dimecres i finalment ha confirmat que l’especialista en pedagogia terapèutica (PT) extra que ha assignat al CEIP Mestre Lluís Andreu exercirà les seves funcions a jornada completa. Això suposa que aquest professional anirà al centre cada dia de la setmana i farà 25 hores lectives i cinc complementàries, en comptes de les 12,5 hores lectives i 2,5 complementàries anunciades dimecres.
L’assignació del PT extra per al centre d’Infantil i Primària de Formentera ha portat cua i és possible que no sigui un capítol tancat. En un primer moment, el col·legi (i tots els centres de Formentera) quedà fora del repartiment de PT extraordinaris que anuncià el Govern balear durant el novembre. Aquesta postura inicial fou corregida l’última setmana de novembre i quan el conseller d’Educació Martí March respongué aquest dimarts a la pregunta parlamentària de la diputada formenterera, Sílvia Tur, afirmà que s’havia assignat un PT al Mestre Lluís Andreu. March argumentà que s’havia decidit destinar aquest especialista després de detectar-se un “error en les dades del Gestib” (el sistema informàtic per a la gestió educativa de les Balears).

Incredulitat a Formentera
Tant la comunitat educativa del Mestre Lluís Andreu com la conselleria d’Educació del Consell de Formentera, que ha seguit de prop el procés, donaren per suposat que el PT anunciat per March seria a jornada completa. No obstant això, l’endemà de l’anunci de March en seu parlamentària, l’àrea de comunicació de la conselleria d’Educació informà a Ràdio Illa que aquest PT exerciria les seves funcions a mitja jornada.
L’endemà de publicar-se aquesta informació, les mateixes fonts rectificaren de nou i indicaren que finalment el PT seria a jornada completa. Des de la conselleria d’Educació s’ha assenyalat que el canvi s’ha produït per mor de “la reiterada petició que s’ha fet des de Formentera”, per la qual cosa “s’han tornat a avaluar les necessitats del centre i per això, s’ha acordat que hi hagi un PT a jornada completa”. Així mateix des de la conselleria s’ha afegit que “a causa de la triple insularitat de vegades és complicat que un PT vagi fins allà [en referència a Formentera] per fer tan sols mitja jornada”.

La demanda és de dos PT
En tot cas, cal recordar que tant l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMIPA), com la direcció del centre havia sol·licitat l’assignació no d’un, sinó de dos mestres en PT per atendre els 53 alumnes del col·legi amb necessitats especials. Així mateix, Sílvia Tur ha anunciat que presentarà una esmena per valor de 120.000 euros als pressupostos per a 2021 de la comunitat autònoma. Segons la proposta de Tur, aquesta partida s’hauria de destinar a la contractació urgent de tres PT per als centres de Formentera.

Compartir

PROGRAMES