TOP
Consell i Ajuntament d’Eivissa s’alineen amb els interessos de les empreses d’excursions.

Eivissa presenta al·legacions al decret de transport marítim per impedir la limitació en les excursions d’un sol dia a Formentera

El Consell d’Eivissa ha presentat al·legacions a l’esborrany de projecte de decret de transport marítim per evitar perjudicis a les empreses d’excursions.

Temen la restricció de l’activitat de les empreses d’excursions 
En concret, la màxima institució insular ha demanat l’eliminació de l’article 27.5, que estableix que mentre duri una excursió, no es podrà destinar l’embarcació a altres sortides entre les Pitiüses.

Des del Consell de l’illa veïna es creu que amb aquesta limitació, les empreses d’excursions veuran restringida notablement la seva activitat, i esperen que la conselleria balear de Transports flexibilitzi aquest punt per permetre l’operativitat d’aquestes empreses.

Des de la conselleria de Transports d’Eivissa afegeixen també que les persones que vulguin passar sols un dia a Formentera optaran pel transport regular si no poden tornar amb una barca d’excursions. Per tant, apunten, això només perjudicarà les empreses d’excursions, però no s’aconseguirà l’objectiu de limitar el nombre de persones a Formentera i, a més, creuen que es podria originar un problema de mobilitat al port de Vila a causa de la concentració del passatge que ara surt des d’altres punts de l’illa.

Vila se suma a la defensa del sector de les excursions turístiques
En la mateixa línia, l’Ajuntament d’Eivissa també ha presentat al·legacions al decret de transport perquè rebutja la limitació de les excursions turístiques entre les Pitiüses.

Des del Consistori s’assenyala que a més del perjudici que es causa a empreses familiars de l’illa, no s’assolirà una reducció d’excursionistes d’un dia a Formentera sinó que aquests es derivaran al transport de línia regular, amb el desplaçament de més gent al port per agafar-hi el ferri.

També s’al·lega que l’establiment d’uns horaris de durada de les excursions afectarà l’organització de les empreses de transport turístic i limitarà la seva activitat, a més d’afectar de manera negativa al sistema de mobilitat de la ciutat.

Compartir

PROGRAMES