El 061 gestionarà les emergències extrahospitalàries de Formentera

El Parlament ha aprovat una proposta presentada per la diputada Sílvia Tur perquè el servei d’urgències extrahospitalàries de Formentera sigui gestionat pel 061, tal com succeeix a la resta d’illes.
Aquesta és «una les qüestions que ens vàrem marcar com a prioritària a l’inici de legislatura», ha comentat Tur durant la Comissió de Salut.
La diputada ha explicat que, habitualment, «qualsevol emergència extrahospitalària la solen atendre els metges que formen part de les urgències de l’Hospital de Formentera», de manera que, sovint, han de deixar de prestar atenció als pacients de l’hospital quan han de fer una sortida amb l’ambulància. A més, ha apuntat que un servei tan especialitzat «necessita professionals formats expressament per dur-lo a terme».
Tur, que ha rebut el suport de tots els grups parlamentaris, ha recordat que va presentar una esmena als Pressupostos perquè hi hagués una partida pressupostària, de 360.000 euros, que es va aprovar, però que encara no hi havia un compromís clar per part del Govern de crear aquest servei. Per això ha presentat aquesta Proposició No de Llei.
«Era la qüestió més important que quedava per resoldre pel que fa a l’Hospital de Formentera», ha ressaltat la diputada, qui ha recordat que la situació suposava un «greuge comparatiu inacceptable».

About Author

Comments are closed.

background