TOP
Una sessió de donació de sang a l’Hospital de Formentera.

El Banc de Sang aplica el protocol del coronavirus a Formentera

La Fundació Banc Sang i Teixits de les Illes Balears ha informat a Ràdio Illa que en la sessió de donació de sang que es realitzà a l’Hospital de Formentera el passat dimarts, 25 de febrer, s’aplicà el protocol de coronavirus del Ministeri de Sanitat i les instruccions de l’OMS i de l’European Centre for Disease Prevention and Control.
Aquest protocol estableix l’exclusió temporal del donant en dos casos. D’una banda, durant els 28 dies posteriors a que la persona hagi abandonat una de les zones on s’estan produint casos de transmissió del coronavirus. Aquestes zones, segons el Ministeri són Xina continental, Japó, Corea de Sud, l’Iran i Itàlia (regions de Llombardia, Vèneto, Emília-Romanya i Piemont).
D’altra banda, també quedaria exclòs el donant que hagi viscut una possible exposició amb un cas confirmat.
Segons el Banc de Sang l’exclusió no es produeix perquè el coronavirus es pugui transmetre per la sang, sinó per la seguretat dels donants i del personal sanitari.

Polèmica a les xarxes
Després de la sessió de donació de sang del passat dimarts a Formentera, una donant publicà a les xarxes socials que havia estat exclosa per raó de la seva nacionalitat italiana. El director gerent de la Fundació, Ismael Gutiérrez, va respondre-li en un comentari que “s’estan aplicant, com sempre, restriccions per haver visitat zones de risc” però que en cap cas s’ha discriminat a cap donant per raó de la seva nacionalitat. Ràdio Illa ha recollit testimonis dels donants de la sessió del passat 25 de febrer, que han confirmat aquesta versió. Un dels donants, originari del nord d’Itàlia, va poder fer la donació “sense cap problema”, després d’haver informat que feia “quatre mesos” que no visitava aquesta zona.

Compartir

PROGRAMES