TOP
Cartell del certamen.

El Beni Trutmann de fotografia arriba a la majoria d’edat

Ja s’ha obert el termini de presentació de fotografies per al Concurs de Fotografia Beni Trutmann. Les instantànies es poden presentar fins al 12 d’abril. Aquest certamen, referent fotogràfic de la nostra illa, celebra enguany la seva XVIII edició.
El certamen és un homenatge a aquest extraordinari fotògraf suís enamorat de Formentera, on va viure durant 44 anys i va deixar més de 30.000 fotografies que mostren el seu amor vers l’illa i la seva natura. És per això, que la natura de Formentera en tots els seus vessants —el paisatge, la fauna, la vegetació o la interacció humana— esdevé la protagonista del concurs amb l’objectiu de transmetre un compromís amb la defensa mediambiental.

Color i Blanc i Negre
En les categories en Color i en Blanc i Negre, els participants poden presentar fins a un màxim de 3 fotografies -analògiques o digitals-. Els formats permesos són quadrat, digital, clàssic i panoràmic, i es podrà optar al primer, segon i tercer premi per a cada categoria, dotats amb 500, 300 i 200 euros respectivament.

Foto denúncia
Aquesta categoria es consolida amb l’objectiu de denunciar, reivindicar o fer reflexionar sobre qualsevol qüestió ambiental. Els premis seran de 500 euros per al primer classificat, 300 euros per al segon i 200 euros per al tercer.

Les fotografies de les tres primeres categories es podran presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, OAC, amb cita prèvia al 971 32 10 87 o través de correu certificat o administratiu dirigit al Consell Insular de Formentera -plaça de la Constitució 1, 07860 Sant Francesc, Formentera- fins al 12 d’abril.

Fotografia amb telèfon mòbil
Aquesta categoria tan popular està enfocada a joves d’entre 12 a 18 anys, que podran participar-hi via correu electrònic -concursfoto@conselldeformentera.cat-, enviant un màxim de 3 imatges realitzades amb el cel·lular, fins al 12 d’abril.

Jurat
Com cada any, es constituirà un jurat format pels següents membres: un representant del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Formentera, un representant de l’Obra Cultural Balear de Formentera, i una persona de reconeguda experiència en les arts visuals sota la presència d’un president i un secretari.
Les obres premiades passen a formar part de l’Arxiu d’Imatge i So i queden en possessió del Consell Insular de Formentera, que les pot utilitzar, sense fins lucratius, en qualsevol de les formes gràfiques que cregui oportunes -pòsters, cartells, Internet, etc.-

Trajectòria
Els divuit anys de trajectòria d’aquest premi han deixat un arxiu fotogràfic molt valuós per al Consell, amb aproximadament 1.200 fotografies i la participació de més de 300 persones. L’expansió d’aquest certamen s’ha fet palesa amb l’arribada de fotografies procedents de diferents indrets de la península i, fins i tot, d’altres països del continent.
Cal destacar que l’edició del passat 2020 es va haver de suspendre per mor de la declaració del primer estat d’alarma. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha animat la població de Formentera a presentar-se a aquest concurs, “en aquests moments de restriccions es recomana sortir a gaudir de la natura de l’illa, segur que en aquests passejos podem fer fotografies dignes del concurs, que va adreçat tant a fotògrafs professionals com amateurs”.

Exposició i entrega de premis
El concurs culminarà en una exposició d’una selecció de fotografies que s’exposaran a l’Ajuntament Vell a partir del dilluns dia 3 de maig on es lliuraran els premis als guanyadors o guanyadores d’aquesta edició i restarà oberta fins al 15 de maig. Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs al web del Consell.

Compartir

PROGRAMES