TOP
Plaques fotovoltaiques al CEIP Sant Ferran. CIF

El Consell amplia la instal·lació de plaques fotovoltaiques a quatre edificis públics

L’àrea de Medi Ambient està duent a terme l’ampliació de la cobertura d’instal·lacions fotovoltaiques en diferents edificis públics, com ara el CEIP Sant Ferran de ses Roques, el Centre de Dia, l’edifici social Es Molí i les pistes de tenis, així com el Centre d’Esports Nàutics de la Savina.

Les instal·lacions
Respecte al CEIP Sant Ferran de ses Roques, l’obra ja està executada i s’ha fet una instal·lació a la coberta del col·legi que permetrà generar 33,79 kwp d’energia neta que se suma a la ja existent de 30,24 kwp.
Al Centre de Dia està a punt d’aprovar-se l’ampliació de la instal·lació actual, que passarà dels 25 kwp actuals a 125 kwp per donar una cobertura d’energia sostenible a l’edifici. En aquest projecte també hi ha previsió d’instal·lar algun punt de recàrrega de vehicles elèctrics al voltant dels edificis. Pel que fa a l’edifici social Es Molí i les pistes de tenis, l’obra s’acaba d’executar i compta amb una potència de 16,79 kwp. També s’està executant la instal·lació del CENF, que generarà 13,08 kwp.

Reducció de CO2
El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha assenyalat que des del Consell “es continua amb el desenvolupament dels objectius marcats al Pacte de Batles per al Clima i l’Energia, pel qual es compromet a aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle mitjançant actuacions relacionades amb l’eficiència energètica i les fonts d’energies renovables”. En aquest sentit, es calcula que les noves instal·lacions, al seu ple rendiment, evitaran una emissió a l’atmosfera de prop de vuitanta tones de CO2.

Projectes vinents
Els pròxims projectes en els quals està treballant el departament de Medi Ambient són la pèrgola fotovoltaica que cobrirà una part de l’aparcament del Poliesportiu Antoni Blanc, amb una potència aproximada de 99 kwp, i comptarà amb cinc punts de recàrrega, amb 22 kwp de potència per punt. També s’està ultimant el projecte de cobrir la seu principal del Consell amb una instal·lació que produirà 17 kwp d’energia neta.

Antoni Tur ha destacat que aquestes actuacions, a més de millorar l’eficiència energètica, “també ens han d’ajudar a sensibilitzar els usuaris que fan ús de les instal·lacions i la ciutadania en general del que s’està fent”. Cal recordar que en l’actualitat el Consell promou la creació de dues comunitats energètiques a l’àrea territorial de Sant Francesc, a través de la iniciativa de VPP4 Islands, un projecte que fomenta l’ús d’energies renovables a Europa, que incorpora la innovació tecnològica i al qual pertany Formentera des de l’any 2020.

En aquest sentit, l’àrea de Medi Ambient està enllestint el Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES), un document transversal que proposa diferents línies d’actuació i que ha de marcar l’horitzó de la política energètica a l’illa.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES