El Consell de Formentera se suma al Dia Europeu de les Llengües

L’àrea insular de Normalització Lingüística informa que el Consell de Formentera se suma al Dia Europeu de les Llengües que se celebra el dissabte 26 de setembre. Així mateix la institució insular s’ha adherit a la declaració institucional del Govern de les Illes Balears, en la qual es fa valer la diversitat lingüística i cultural d’Europa i s’insta a promoure aquesta riquesa, a impulsar-la i a protegir-la.

«La normalització lingüística encara no ha aconseguit tots els seus objectius»
La consellera de Normalització Lingüística, Raquel Guasch, ha assenyalat que aquesta jornada «és important per reivindicar l’oficialització del català a Europa, sense oblidar que al nostre Estat, i en particular als territoris de parla catalana, el procés de normalització lingüística encara no ha aconseguit tots els seus objectius». «El català encara no gaudeix del prestigi i la presència com a llengua oficial que és i per tant, cal destacar la importància de les polítiques en matèria lingüística de les administracions públiques», subratlla la consellera.
També ha recordat que conservar la nostra llengua «és clau» i que, per exemple, enguany el Consell ha aprovat una revisió del nomenclàtor dels nuclis urbans i vies i espais públics urbans de l’illa, «un document important per custodiar un element tan visible com la toponímia».

Conferència que es podrà seguir en línia
La celebració s’ha impulsat des de la Direcció General de Relacions Exteriors i la Direcció General de Política Lingüística. S’hi han sumat els consells insulars, la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), l’Ajuntament de Palma i la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística (NPLD). Durant tota la setmana es desenvoluparà l’agenda d’activitats organitzades per les diferents institucions.
L’acte central serà la conferència del doctor i professor de Dret de la UIB Antoni Llabrés, que tendrà lloc al Parlament de les Illes Balears sota el títol ‘Règim jurídic del plurilingüisme i drets lingüístics’, demà divendres a les 19 hores i es podrà seguir en directe per Internet a l’adreça diaeuropeullengues.caib.cat.

About Author

Comments are closed.

background