TOP
Alejandra Ferrer, en una imatge d’arxiu.

El Consell demana al Govern més informació, seguiment, detecció i control del coronavirus a Formentera

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha enviat avui una carta adreçada a la presidenta de Govern balear, Francina Armengol i la consellera de Salut, Patrícia Gómez. En aquesta missiva Ferrer ha explicat que des de l’inici de l’estat d’alarma membres del cos de la Policia Local, del cos de Bombers i del cos de Protecció Civil estan realitzant tasques de control per assegurar el compliment de les restriccions decretades per evitar la propagació de la Covid-19 a la nostra illa.
En aquest sentit, el Consell de Formentera ha dotat dels equips necessaris de protecció perquè puguin exercir la seva funció amb seguretat. Segons recull l’escrit, però, per les característiques de les tasques que realitzen, són persones de risc, per la qual cosa és molt important garantir la seva seguretat, ja que un contagi podria provocar “una disminució molt gran dels serveis i minvaria la capacitat de reacció dels cossos d’emergències de Formentera”.

Registre voluntari
Així mateix la presidenta del Consell ha explicat a les responsables balears que “també s’ha habilitat un registre voluntari al qual s’han inscrit més de 300 persones arribades les darreres setmanes, a les quals se’ls fa un seguiment i se’ls proporciona informació, i es remet als registrats a telefonar al 061 en cas de manifestar tenir símptomes. Pel que fa a les persones majors, des de Benestar Social es fa un seguiment telefònic a les que viuen soles i se’ls proporciona ajuda si la necessiten. Així mateix Protecció Civil visitarà aquestes persones majors per informar-les i garantir que es troben bé”.

UVAC i Hospital
D’altra banda, Alejandra Ferrer ha recordat que ara com ara, a Formentera sols opera una Unitat Volant d’Atenció a la Covid-19 que hauria d’estar totalment centrada en l’atenció domiciliària de pacients amb símptomes que podrien ser possibles casos positius i hauria de valorar, en les seves visites, quins casos requereixen ser traslladats a l’hospital, i també garantir un correcte seguiment a la resta de la família per poder controlar possibles focus d’infecció.
L’escrit destaca que “Formentera sols disposa d’un Hospital i en cas que hi hagi un sobtat increment de contagis correm el risc de saturació dels serveis i de desatenció de les urgències tant per casos de Covid-19 com per altres patologies. A més, cal tenir en compte la particularitat que part del personal sanitari de Formentera arriba des d’Eivissa, amb el risc d’infecció inherent a tota mobilitat, fet que fa encara més necessari protegir els sanitaris, tant els que viuen a Formentera com els que vénen d’Eivissa, per poder garantir que el nostre hospital podrà donar el servei i no es convertirà en un focus d’infecció”.

Després d’aquesta exposició s’han fet les següents peticions

1. Major seguiment dels casos lleus
Que mantenint el protocol actual de confinament d’aïllament en casos lleus amb seguiment telefònic i d’atenció hospitalària dels casos greus, puguem millorar i reforçar el control de totes les persones imprescindibles i també millorar el seguiment dels casos lleus per poder afrontar millor la situació i fer un correcte seguiment de la malaltia.

2. Proves de detecció pels cossos d’emergències de l’illa
Que es creï un circuit per realitzar, atès el protocol establert, les proves de detecció de la Covid-19 als membres dels cossos d’emergència, així com es fa al personal sanitari, de forma àgil i ràpida en cas de sospita de contagi per tal de poder seguir realitzant les seves funcions amb seguretat.

3. Més vigilància de la Unitat al Volant d’Atenció a la Covid-19
Que la Unitat Volant d’Atenció a la Covid-19 que opera a Formentera, que es va crear per atendre els casos confirmats i els que presenten simptomatologia compatible amb Covid-19 que resten al domicili, extremi la vigilància als pacients per garantir l’adequada supervisió de l’evolució de la malaltia i així assegurar la tranquil·litat de les persones que estan a casa amb símptomes i les persones que conviuen amb ella i així evitar una major propagació.

4. Reforç del seguiment a les persones arribades a Formentera
Que es reforci el seguiment a les persones arribades a Formentera d’altres llocs per garantir que compleixen amb les mesures establertes i que s’aïllen el temps corresponent.

5. Més informació del servei del 061 i de l’UVAC
Que es potenciï la col·laboració interadministrativa entre el Consell Insular de Formentera i el servei del 061 a Formentera, amb les cridades que atén el 061 per possibles casos de Covid-19, i per part de l’UVAC, reforçant el seguiment que es fa de cada cas (sobretot en cas d’un positiu), i es pugui facilitar informació al Consell de Formentera respectant sempre la confidencialitat de les dades sensibles.

Finalment, la presidenta ha destacat que “aquestes mesures es demanen perquè la detecció precoç de la malaltia en les persones de l’entorn dels casos que s’han confirmat com a positius i pels casos que se sospita que ho puguin ser, evitarà una major propagació i ajudarà a no saturar ni posar en risc els serveis hospitalaris i s’ha mostrat a disposició del Govern balear quant al que es pugui necessitar per lluitar contra la Covid-19”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES