TOP
Allotjament turístic.

El Consell demana col·laboració al Govern i a les cases turístiques per aturar la covid

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha enviat una carta a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, per tornar a reclamar “que es destinin efectius per realitzar inspeccions de Treball i Salut a la nostra illa, tant en horari diürn com nocturn, pels motius habituals pels quals es realitzarien en una temporada «precovid», així mateix també s’ha demanat al servei d’inspecció d’emergències, que treballa a la resta d’illes, ajuda per controlar el compliment de les mesures amb relació a la Covid-19″.
“Ens trobam amb una situació molt complicada en la qual a les normatives i ordenances municipals s’hi afegeixen totes les relacionades amb la covid, sumant-hi a més una gran afluència de persones que no va acompanyada d’un nombre suficient d’efectius per a controlar el compliment d’aquestes mesures, normatives i ordenances. Les restriccions d’horaris als establiments sense disposar d’eines de control i normatives que permetin sancionar de manera efectiva està suposant greus problemes d’aglomeracions sobretot a les platges i zones urbanes, però l’opció de tancar aquests espais sense efectius només trasllada el problema a les cases, hotels i blocs d’apartaments on la gent continua celebrant”, segons recull la missiva.

Coordinació
Des del Consell de Formentera s’ha posat en comú la feina de l’àrea d’Ordenació Turística i Policia Local perquè els agents disposin de totes les dades dels propietaris d’habitatges de lloguer turístic. Així en el cas que s’estigui fent una festa il·legal a algun habitatge turístic, la policia podrà obtenir, a través dels propietaris, el contacte de les persones que han fet la infracció, per interposar una sanció amb posterioritat. Si el propietari no facilita les dades, en darrer lloc la sanció recaurà sobre ell. “Volem fer una crida als propietaris d’habitatges turístics per demanar la seva ajuda per poder controlar la proliferació de festes a cases i així acomplir amb la normativa sanitària vigent i tractar d’aturar la proliferació de la covid a l’illa”, ha declarat Alejandra Ferrer.

Botellades
Pel que fa a la proliferació de botellades o aglomeracions a platges, la presidenta ha demanat al Govern balear agents covid a l’illa “perquè aquests agents puguin anar als llocs on es produeixen aglomeracions de manera habitual i informar abans que succeeixin”. A banda dels problemes que hi ha a l’àmbit terrestre, “també ens preocupa molt la presència, novament, de «party boats» i embarcacions que es dediquen a la venda d’alcohol tant a la mar, com baixant a les platges” ha afegit la presidenta a la carta adreçada al Govern balear.
Per últim, Alejandra Ferrer ha destacat que el servei de la Guàrdia Civil ha ampliat i reforçat els recursos amb USECIC (Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància) i Guàrdia Civil de Trànsit, que es coordinen amb la Policia Local, però que se segueix necessitant més suport a causa de la situació excepcional i així ho ha traslladat també als responsables de les forces de seguretat.

Compartir

PROGRAMES