TOP
Imatge d’arxiu de la seu del Consell de Formentera.

El Consell destinarà a ajudes i serveis els gairebé 2 milions d’euros dels romanents de 2018 i 19

El Consell de Formentera compta amb 1.850.000 euros dels romanents acumulats dels anys 2018 i 2019, un fet que incrementa el múscul financer de la institució insular de cara a abordar la crisi econòmica i social que es preveu pels pròxims mesos. Cal esmentar que el ministeri d’Hisenda ha anunciat que suspendrà el sostre de despesa enguany i permetrà a les entitats locals gastar els romanents dels exercicis de 2018 i 2019, que fins ara havien de ser acumulats. Concretament el Consell obtingué un resultat pressupostari positiu (un terme que en l’empresa privada s’anomena superàvit) de 150.000 euros el 2018 i d’1,7 milions el 2019. Així mateix, el romanent total del Consell de Formentera dels darrers anys aproximadament ascendeix a 14 milions d’euros.

Serveis i ajudes per persones i empreses
En aquest sentit, des del Consell s’ha indicat que els 1,85 milions d’euros acumulats de 2018 i 2019 es destinaran “al sosteniment dels serveis i a ajudar a les persones i al teixit empresarial de la nostra illa”.
Arreu de l’estat i també des de la FELIB (Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears), els municipis han demanat poder gastar aquests sous, especialment en el moment en què els ajuntaments han de fer front a la crisi social derivada de la pandèmia i s’ha produït la temptativa fallida del Govern de Pedro Sánchez perquè les entitats locals prestessin els romanents a l’Estat central.

Compartir

PROGRAMES