El consell investiga una festa a punta Gavina

El passat dissabte 22 de juny tengué lloc una festa a la zona protegida de punta Gavina, segons s’aprecia en un vídeo publicat en una pàgina de Facebook vinculada a l’entitat ecologista Prou!!! Pitiüses en Acció. La festa, que estaria relacionada amb una boda, va comptar amb una multitud d’espectadors i va suposar un important desplegament amb potents equips de so que emetien música a tot volum, espectaculars llums i fins i tot efectes amb fum. A les imatges, l’aparença és d’una discoteca a l’aire lliure.
El Consell de Formentera ha informat a Ràdio Illa que les àrees d’Activitats i Medi Ambient «han obert diligències prèvies per estudiar la possibilitat d’obrir un expedient sancionador al promotor» de l’esdeveniment. La institució insular ha afegit que «està investigant el succés per veure si la festa es va fer en domini públic i sense els permisos corresponents».

Una festa en zona protegida
Fonts pròximes al cas han indicat que la festa s’hauria produït en zona de servitud de protecció, on tenen competències el Consell i el Govern balear. En aquest sentit, mentre que la institució insular ahir va comunicar que ha obert diligències, de moment el Govern balear no ha informat de cap actuació al respecte, malgrat les reiterades peticions de Ràdio Illa. Recordam que, a falta de concretar la localització exacta de l’esdeveniment, a la punta Gavina hi conflueixen diverses figures de protecció, ja que és zona LIC i ZEPA de la Xarxa Natura 2000 i fins allí també arriba el perímetre del Parc Natural de ses Salines. El Consell ha assenyalat que «una vegada realitzats els informes corresponents, es traslladaran a totes les administracions competents perquè prenguin les mesures oportunes».

Formentera copiando a Ibiza: permitiendo ruidosas fiestas en zona protegida, con permiso o no (SE DESCONOCE) . Punta de La Gavina (zona de las famosas casas de Mango y Ferrovial). ????????

Publicada por Sonia Cardona Torres en Miércoles, 26 de junio de 2019

About Author

Comments are closed.

background