TOP
Participants en l’edició de 2021 de Respiralia.

El Consell lamenta que es posi en dubte el compromís amb Respiralia

El Consell de Formentera ha lamentat en un comunicat que “es posi en dubte la bona voluntat i el compromís de la institució i de l’àrea d’Esports amb l’esdeveniment solidari Respiralia i vol deixar clar que sempre ha mantingut la col·laboració amb aquesta prova”.
Aquesta nota arriba dos dies més tard que Diario de Ibiza hagi publicat que, després de 20 anys, Respiralia ja no se celebrarà a Formentera. El rotatiu pitiús cita a l’organització de Respiralia per explicar que “les condicions” del Consell per “acomodar els 150 participants en un espai públic i sota el mateix sostre durant tres nits” serien el motiu de la discòrdia.
Fonts del Consell han aclarit que els contactes per definir l’edició d’enguany entre l’organització de l’esdeveniment i l’administració insular es produïren el passat mes de desembre, en plena sisena onada de la pandèmia. Llavors des de l’àrea d’Esports s’informà que en aquell context sanitari no era possible garantir la cessió del poliesportiu per allotjar els participants, i per aquest motiu s’assenyalà que seria més convenient celebrar l’esdeveniment entre octubre i maig, quan resultaria menys complex trobar una alternativa per a l’allotjament.
En aquest sentit, el comunicat del Consell exposa les dificultats per trobar allotjament per als participants en l’edició de Respiralia de l’any passat: “Al mes de març de 2021, es va comunicar al responsable de Respiralia que s’acceptaven les dates proposades de setembre per dur a terme l’esdeveniment, sempre tenint en compte l’evolució de la pandèmia provocada per la covid-19 i els canvis de protocols de seguretat. Al mes de juny, l’àrea d’Esports va informar els organitzadors que davant els possibles riscs de salut per a les persones i per criteris de seguretat i prevenció a causa de la pandèmia, resultava impossible facilitar l’allotjament de prop de 200 persones juntes al poliesportiu. Cal recordar que l’any 2020 Respiralia es va fer de manera telemàtica per aquest motiu”.

Alternativa al poliespotiu
La nota afegeix que “en aquesta situació de pandèmia, i davant la dificultat de l’organització de trobar allotjament durant el mes de setembre a Formentera, des del Consell es va facilitar informació de diferents allotjaments de l’illa per ajudar-los a evitar que els participants es quedassin al carrer sense allotjament i per garantir que l’esdeveniment es pogués continuar celebrant”. En aquest sentit, Carlos Pons, director de Respiralia, explica a Diario de Ibiza que finalment s’aconseguí allotjament a través de la immobiliària d’una familiar de la consellera d’Esports, Paula Ferrer.
Respecte a aquest fet, des de l’àrea d’Esports s’aclareix “que varen ser els organitzadors els que varen contractar directament l’allotjament. Des del Consell es va abonar la factura de 4.697 euros en concepte d’allotjament, tal com s’havia compromès, i que es va presentar a nom de la Fundació Respiralia. El Consell també va abonar una factura de 3.448,50 euros a la mateixa Fundació en concepte de l’organització de l’esdeveniment, com en anys anteriors”.
Finalment, el Consell afirma que “va mostrar la seva disposició i ajuda per tal que (…) l’esdeveniment es pogués dur a terme i assenyala que continuarà donant suport a tota activitat, projecte o esdeveniment amb una finalitat solidària”.

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    Ràdio Illa, la veu del Consell de Formentera

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES