TOP
La pasarel·la de l’estany aquest matí.

El Consell ordena retirar les passarel·les de l’estany des Peix

El Consell de Formentera ha ordenat que la tarda d’avui divendres comencin les feines per retirar les passarel·les que aquest matí s’han instal·lat a l’estany des Peix en el marc de les obres del projecte de regulació de fondejos d’aquest espai protegit. Poca estona després que l’estructura fos instal·lada, la presidenta del Consell, Ana Juan, ha visitat les feines acompanyada del cap d’obra i, després de consultar-ho amb la conselleria insular de Medi Ambient, s’ha decidit retirar la passarel·la per l’alt impacte visual que representa en una zona inclosa en el Parc Natural de ses Salines.

Imatge de la passarel·la inclosa en el projecte de regulació de fondejos.

Una vegada retirada la passarel·la, a partir de dilluns vinent, la institució insular demanarà rebaixar l’alçada dels pilons de formigó que sostenen l’estructura. Segons fonts del Consell, la passarel·la que ha de donar accés al pantalà d’amarratges, que s’ha instal·lat aquest matí i que ha causat una important polèmica pel seu impacte, està inclosa en el projecte aprovat per la Demarcació General de Costes. Aquest projecte, que també va obtenir el vistiplau del Parc Natural i de la Direcció General d’Espais Naturals del Govern balear la legislatura passada, haurà de ser modificat per permetre la rebaixa de la passarel·la, una reforma que s’haurà d’abordar amb les adminstracions implicades, atenent a criteris d’impacte visual, ambiental i de seguretat.

Els morts de formigó que no estan inclosos en el projecte
D’altra banda, en una de les inspeccions periòdiques per part dels tècnics de Medi Ambient del Consell, juntament amb personal del Parc Natural, es va observar que s’havien instal·lat una sèrie de blocs de formigó (morts) que no eren al projecte, en aquest cas per realitzar el fondeig “tradicional” o dispers, no en els pantalans.

Un dels morts que hauran de ser retirats.

Segons ha informat el Consell, Tragsatec, l’empresa que porta a terme l’obra, a l’hora de fer l’execució del projecte, no va tenir en compte un informe preceptiu del Parc Natural i per intentar donar solució al fondeig en zones de fons rocós va instal·lar uns morts de formigó incomplint així l’informe mediambiental. El Consell i el Parc Natural van posar en coneixement de l’empresa aquest error, que procedirà a la retirada dels morts la pròxima setmana.

Compartir

Comentaris (2)

  • Finselsous

    En el projecte executiu era una pasarela flotant

  • Finselsous

    El Consell va comprar accions de TRAGSA i ara com consideren els medis de TRAGSA medis propis, els poden donar obres sense concurs. El responsable directe es el Consell , l’impacte visual es preveu avans. Tot plegat fa molta caguera

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES