TOP
La taula de treball de la V Conferència de Presidents.

El Consell rebrà les competències d’ordenació del litoral en rústic

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha participat avui en la V Conferència de Presidents de les Illes Balears celebrada al Portixol (Mallorca), en què s’ha acordat posar en marxa els tràmits per traspassar les competències d’ordenació territorial en el litoral qualificat de sòl rústic als consells insulars, per avançar així en el desplegament de competències previst per l’Estatut d’autonomia del 2007 (article 70).
Ana Juan ha recordat que les competències en ordenació de litoral en sòl urbà ja són del Consell i ha assenyalat que aquesta nova incorporació és una notícia “positiva per a l’illa perquè podrem prendre les nostres pròpies decisions en zones sensibles del nostre territori, i avançar així en l’autogovern”. Ana Juan també ha dit que des de Formentera “es defensarà que aquestes competències arribin amb els mitjans i la dotació econòmica adequada”.
L’acord és, per tant, un pas més en el compliment de la transferència de competències que preveu l’Estatut, però també en el compromís d’enfortir les institucions insulars, per millorar el servei públic que s’ofereix des de cadascuna, des de la proximitat a la ciutadania.
La Conferència de Presidents, encapçalada per la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, també ha comptat amb la presència dels caps insulars de Mallorca, Catalina Cladera; Menorca, Susana Mora; i Eivissa, Vicent Marí; a més dels titulars autonòmics de Presidència, Mercedes Garrido, i de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

Pacte de l’aigua
En la conferència també s’ha anunciat que el Govern de les Illes Balears invertirà de manera extraordinària, a partir de l’any que ve, 20 milions d’euros en els diferents municipis de les Illes per reduir les pèrdues de les xarxes municipals de distribució d’aigua potable. S’ha abordat la necessitat d’avançar en el Pacte per l’Aigua i en els compromisos per millorar la gestió que se’n fa. Si bé des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori s’han invertit 64,4 milions d’euros des del 2015 en abastament d’aigua, que se sumen als 395 invertits en depuració i sanejament, les xarxes de distribució municipal d’aigua potable encara presenten importants problemes de fuites d’aigua.
En el cas de Formentera, la presidenta Ana Juan, ha destacat les bones dades que s’han conegut aquesta setmana sobre l’eficiència de la nostra xarxa, un 92,71%, i que ha posat a Formentera al capdavant de Balears. La presidenta ha assenyalat que “la partida pressupostària que correspongui a Formentera serà per inversions en les xarxes de subministrament i sanejament així com els dipòsits, per avançar en la gestió de l’aigua a l’illa”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES