TOP
L’àrea de Salut ha confirmat la reincorporació d’una de les internistes a l’abril i la presencialitat de l’oncòleg la setmana vinent.

Manca d’internistes i oncòlegs a Formentera; l’equip d’Urgències continua sense acceptar el pla de contingència

L’hospital de Formentera encara no compta amb cap dels dos facultatius de medicina interna inclosos en la plantilla del centre. Per a resoldre aquesta situació, des de l’àrea de Salut d’Eivissa i Formentera (ASEF), s’havia plantejat un pla de contingència en el qual es proposava als metges de l’àrea d’Urgències de l’Hospital de Formentera que atenguessin als pacients de la nostra illa tot comunicant-se amb els internistes de l’hospital de Can Misses per abordar els tractaments a aplicar. De moment, i tal com han confirmat els mateixos implicats a Ràdio Illa, aquesta proposta continua sense ser acceptada per l’equip d’Urgències, i tot i que aquesta situació no ha repercutit en nous trasllats de pacients de Formentera a Can Misses, cal recordar que fins al passat dimarts, s’havien traslladat a Can Misses tres malalts de la nostra illa per ser atesos.

Gestions del Consell
Davant aquesta situació de manca d’especialistes de medicina interna a l’Hospital de Formentera, la presidenta del Consell, Ana Juan, es va posar aquest dimecres en contacte amb la consellera balear de Salut, Patrícia Gómez, per abordar la problemàtica provocada davant la falta de facultatius “perquè es trobin solucions de manera urgent”.
Per a Juan, “és totalment necessari que aquesta manca de professionals se solucioni com més aviat millor, de manera immediata, per garantir el millor servei assistencial als pacients de la nostra illa”. La presidenta ha reconegut “el gran esforç per part dels professionals sanitaris de l’hospital davant aquesta situació”, encara que ha incidit en el fet que “els pacients de Formentera es mereixen la mateixa qualitat assistencial que els habitants de la resta de les illes”.

Avui dijous, Juan s’ha reunit amb el subdirector de gestió de l’Hospital de Formentera, Gonzalo Espí, per traslladar-li la necessitat de millorar els recursos de personal al centre. La presidenta mantindrà reunions periòdiques amb Espí per fer un seguiment de la situació dels serveis sanitaris a l’illa.

Especialistes en medicina interna
En aquest sentit, l’àrea de Salut d’Eivissa i Formentera (ASEF) ha assenyalat a Ràdio Illa que el Pla de contingència per abordar la manca d’internistes a la nostra illa “està en marxa i amb bona resposta de totes les parts per a minimitzar les molèsties (Servei d’Urgències de l’Hospital de Formentera, SAMU061 i Servei de Medicina Interna de Can Misses)”, unes afirmacions que contrasten amb el parer de l’equip d’Urgències de Formentera que, com ja hem esmentat, no ha acceptat ara per ara la proposta d’atendre als pacients de la nostra illa tot comunicant-se amb els internistes de l’hospital de Can Misses.

Cal recordar, també que des de l’àrea de Salut es descartava dimarts traslladar a un especialista des d’Eivissa cap a Formentera, ja que en aquesta època de l’any els internistes de Can Misses estan altament requerits pels casos de patologies associades a l’hivern, com els problemes respiratoris. Així i tot, fonts de l’àrea de Salut han confirmat la reincorporació d’una de les internistes de Formentera per a principis d’abril i s’apunta que “es continua amb les tasques de recerca intensa de dos internistes per a Formentera”.

Servei d’oncologia
D’altra banda, fonts del col·lectiu d’afectats de càncer de Formentera han confirmat a Ràdio Illa que les darreres tres setmanes, els pacients de la nostra illa han rebut atenció telemàtica i telefònica. Segons les mateixes fonts, la manca de personal d’oncologia a can Misses ha repercutit en què durant aquest període no s’hagi pogut desplaçar cap especialista fins a la nostra illa.

Des de l’ASEF avancen que “la voluntat de gerència i del cap de servei d’Oncologia mèdica és oferir les consultes a Formentera tal com s’han produït tots aquests mesos”. A més, l’àrea de Salut ha informat que aquest dimecres “l’especialista es va connectar [telemàticament] amb l’Hospital de Formentera per atendre els pacients citats”, tal com aquest dijous van confirmar fonts de l’AECC (Associació Espanyola contra el Càncer) de la nostra illa. Ara bé, aquestes explicacions contrasten amb la versió de familiars de pacients oncològics de Formentera, que afirmen que aquest dimecres la seva cita va ser anul·lada una estona abans de l’hora prevista sense donar-los cap informació sobre quan seria la pròxima visita.

Segons ha confirmat l’àrea de Salut de les Pitiüses a la nostra emissora, el servei d’oncologia de la setmana vinent es farà presencialment a l’Hospital de Formentera. De fet, expliquen que aquest dimecres, jornada habitual de visita de l’especialista en oncologia a l’Hospital de Formentera, es volia retornar ja a la presencialitat, però a causa de l’anul·lació de vols procedents de Mallorca per mor de la boira, els oncòlegs programats no van poder desplaçar-se a Eivissa i, de retruc, tampoc hi va haver visita presencial a l’Hospital de Formentera.

L’àrea de Salut Pitiüsa ha qualificat la jornada d’aquest dimecres de “dia atípic per la incidència meteorològica que es va resoldre satisfactòriament per a tots els pacients gràcies a la total implicació del cap d’Oncologia Mèdica, Carlos Rodríguez Franco, així com de la resta de l’equip d’Oncologia, infermeres, farmacèutica, tècnics en cures d’infermeria, psicooncòloga i auxiliars administratives, a més de l’equip de Medicina Interna i els oncòlegs de Mallorca”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES