TOP
Un control de la Policia Local a la Savina.

El Consell signa un conveni amb el Govern per impartir cursos de Policia Local a les Pitiüses

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la consellera balear de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, han signat avui un conveni per celebrar per primera vegada a l’illa d’Eivissa el curs de capacitació per a policies locals que imparteix l’Escola Balear d’Administració Pública, al qual podran accedir els aspirants de Formentera.
Ferrer espera que amb cursos com aquest “aconseguim tenir més personal format que pugui treballar a la Policia Local de Formentera i així cobrir la manca de personal que des de fa anys tenim”. En aquest sentit, la presidenta ha demanat la modificació del sistema d’accés a la policia, “perquè sigui més àgil i permeti completar la plantilla d’aquest cos a Formentera i garanteixi la continuïtat dels efectius als llocs on han estat formats, no com passa fins ara”.
Aquesta signatura coincideix amb la informació publicada avui al Periódico de Ibiza amb relació a que ha quedat deserta la convocatòria de tres places de Policia Local de Formentera, un cos que pateix un dèficit d’efectius des de fa anys.
D’altra banda, Garrido ha destacat que “és la primera vegada que descentralitzam aquesta formació i feim aquests cursos de capacitació a l’illa d’Eivissa per als aspirants de Formentera, una necessitat molt demandada que feim possible amb la voluntat d’atracar l’administració pública a totes les illes i amb l’objectiu de facilitar aquests cursos als aspirants de les Pitiüses”.

42ª promoció de la Policia Local
Per accedir a la categoria de policia local s’ha de fer un curs de capacitació per complir les tasques pròpies del cos, amb un procediment selectiu que queda completat amb la superació d’un període de pràctiques.
El que es fa amb aquest conveni és impartir a l’illa d’Eivissa una edició extraordinària descentralitzada de la 42ª promoció del curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia local per als aspirants de les Pitiüses.
El curs serà pel nombre de places que siguin necessàries per donar cobertura als alumnes nomenats funcionaris en pràctiques en el marc dels processos selectius que duen a terme des del Consell de Formentera.
La data del curs es fixarà des de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP) una vegada finalitzin les oposicions dels processos selectius dels ajuntaments i de conformitat amb la planificació organitzativa de l’EBAP. En qualsevol cas, es contempla l’establiment d’una edició anual d’aquesta formació de manera descentralitzada per a futures promocions.
Des de l’EBAP es comprarà el material específic necessari per dur a terme les edicions descentralitzades, es donarà suport administratiu per a la realització d’aquestes i també s’assumirà el cost de docència del professorat, del desplaçament i allotjament del personal que no pugui ser nomenat amb residència habitual a l’illa d’Eivissa i de les despeses en cas que els aspirants hagin de desplaçar-se a l’illa de Mallorca per dur a terme les pràctiques de tir.

Compartir

PROGRAMES