El Consell treballa en la reobertura del darrer tram del camí Vell de la Mola

El Consell ha informat Ràdio Illa que està pendent de reunir-se amb els vesins de la zona per reobrir el camí Vell de la Mola, que des de fa dècades està tallat a l’altura del km 9 de la carretera PM-820. Actualment, aquesta interrupció del camí històric que comunicava el peu de la Mola amb Sant Francesc obliga als vianants i ciclistes que circulen per la Ruta Verda número 15 a seguir per la carretera principal al llarg d’uns 4 km per arribar as Caló.

Vist i plau unànime del plenari
Recordem que el Ple del Consell aprovà l’1 d’abril del 2016, i per unanimitat de tots els grups polítics, una proposta transaccional per a reobrir aquest tram del camí Vell per afavorir la circulació segura a peu i en bicicleta. La proposta es referia a incloure una partida en els pressupostos per a l’exercici 2017 de cara a recuperar l’ús públic de la totalitat del camí Vell de la Mola, que discorre entre Sant Francesc i es Caló de Sant Agustí, per a afavorir una alternativa al passeig a peu i amb bicicleta.
Arran d’aquesta proposta, el Consell va encarregar un projecte per poder procedir a l’obertura del camí. Aquest projecte ja està finalitzat, i preveu reobrir els trams ara mateix tancats per la circulació a peu i en bicicleta i incloure’ls a la xarxa de rutes verdes.
Paral·lelament, també s’està treballant en la creació d’una xarxa de camins d’ús exclusiu per vianants i ciclistes amb l’objectiu de potenciar la mobilitat sostenible i respectar els espais naturals de l’illa.

About Author

Comments are closed.

background