TOP
La partida prové del Fons de béns decomissats en operacions policials i resolucions judicials contra el tràfic de drogues.

El consum de drogues en els adolescents a les ‘Xerrades per a famílies’

La psicòloga i experta universitària en prevenció de drogodependències Alícia Bustos ofereix la conferència “I si el meu fill o filla consumeix drogues?”, dins del cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’, que se celebra dijous vinent a les 17.00 hores a la sala de plens, al costat del Centre de Dia.

Primers contactes amb les drogues
El trastorn per ús de substàncies en l’adolescència ocasiona greus conseqüències en el jove i al seu entorn. Durant l’adolescència, les persones són altament vulnerables a realitzar conductes de risc relacionades amb el consum de tabac, alcohol, marihuana i altres drogues. Els primers contactes amb les drogues legals, tabac i alcohol, es duen a terme habitualment durant la primera etapa de l’adolescència (12/14 anys). En alguns casos, els joves s’iniciaran, més endavant, en el consum de substàncies il·legals.

Per què s’inicien els joves en les drogues?
Els adolescents sovint tenen la sensació que són immunes al perill. Prioritzen la gratificació immediata encara que en el futur hi puguin haver conseqüències negatives. Tenen una gran curiositat per experimentar noves vivències estimulants i arriscades. Aquests trets propis de l’edat poden explicar la vulnerabilitat dels adolescents per iniciar-se en el consum de les drogues.

Si voleu assistir a la conferència, heu de fer reserva prèvia al telèfon 971 321 271 o a l’adreça educaciosocial@conselldeformentera.cat. Mentre es fan les xerrades es compta amb un servei d’acollida per a infants.

Compartir

PROGRAMES