TOP
El corredor és un espai d’alt valor ecològic en ser un pas migratori de cetacis i quelonis.

El corredor de migració de cetacis, declarat zona especialment protegida

Aquest corredor és una franja contínua d’aigües entre la costa catalana i valenciana i l’arxipèlag balear. Es tracta d’un espai d’alt valor ecològic en ser un pas migratori per al rorqual comú i una zona d’alimentació per a un ampli ventall d’altres espècies de cetacis.
Segons l’entitat ecologista OceanCare, aquest reconeixement internacional “és un repte per al Govern espanyol, alhora que una gran oportunitat per a prioritzar la lluita contra la remor submarina i el canvi climàtic en aquesta zona protegida”. Ara cal desenvolupar un Pla de Gestió de Conservació progressiu i efectiu per abordar la reducció i gestió d’activitats generadores de remor en aquesta àrea.
OceanCare afegeix que la declaració és una “gran oportunitat, no sols per arxivar definitivament tots els projectes d’exploració i explotació d’hidrocarburs en tramitació pel Govern de l’estat, sinó també per introduir mesures com la reducció de la velocitat dels vaixells”.
A més de les millores tècniques i els combustibles alternatius, hi ha mesures operatives que s’han d’aplicar per abordar aquest conjunt d’impactes acumulatius, essent l’esmentada reducció de la velocitat una de les mesures més efectives per aconseguir menors emissions de CO₂ i altres contaminants atmosfèrics, menors costos de combustible, menor risc de col·lisions amb cetacis i menys remors submarines.

Compartir

PROGRAMES