TOP
Jugadores participen en el programa ‘Cosmitos Inclou’. Foto: CEC.

El Cosmitos treballa per a la inclusió social amb l’ajuda del futbol i dels cans

El Cosmitos Esportiu Club ha emprès fa uns mesos el pla ‘Cosmitos Inclou’ en què col·labora amb l’Associació Argos, amb seu a Formentera, per desenvolupar el projecte Suport Esportiu Assistit per Cans. Aquest treball es desplega emprant el mètode Pellitero i compta amb una professional de la Intervenció Assistida per Cans (IAP) , Belén Arganza, que
acompanya durant els entrenaments de l’Escola amb dos llauradors Retriever.
La missió del projecte ‘Cosmitos Inclou’ és aconseguir implementar un programa de futbol sala femení incloent jugadores amb diversitat funcional i en risc d’exclusió social. Els entrenaments de l’Escola Cosmitos inclouen de 6 a 8 jugadores d’edats entre els 5 i els 13 anys.
Yolanda Mota, presidenta de l’Associació Argos, declara que “estem veient una evolució significativa, ja que el grup es va cohesionant progressivament integrant les jugadores nouvingudes amb les que porten ja dos anys entrenant des de la refundació del club”.
Els objectius del projecte ‘Cosmitos Inclou’ es resumeixen en:
– Promoure hàbits de vida saludable.
– Millorar les capacitats físiques, psicològiques i socials, de les participants a conseqüència de formar part d’un equip.
– Fomentar la inclusivitat i normalització a la societat, començant per les companyes d’equip.
La Presidenta del Club, Daisee Aguilera i la Coordinadora de l’Escola Cosmitos, Esther Mena, coincideixen que “emprendre aquest nou projecte és una motivació extra per continuar impulsant el futbol sala femení a les Balears, obrint la porta
a al·lotes que potser no s’haurien animat sense aquest suport específic en els entrenaments. Està sent gratificant veure l’evolució del grup”.
Aguilera i Mena conclouen que “la intenció és que a través del futbol sala aconseguim, a més de fomentar pràctiques saludables, que hi hagi un acompanyament en el desenvolupament personal de cada jugadora. Aquest desenvolupament personal volem que sigui ple, fomentant valors com la salut, el compromís, la igualtat de gènere, l’esport en equip, la companyonia, la igualtat d’oportunitats i el respecte, entre d’altres”.
La iniciativa és possible gràcies a les quotes que aporten entre les 70 jugadores del Club i prop de 20 empreses patrocinadores. Les activitats es desenvolupen al Poliesportiu Antoni Blanc del Consell Insular de Formentera.

Compartir

PROGRAMES