El Decret Posidònia es presenta avui a Formentera

El director Gral d’Espais Naturals del Govern, Miquel Mir, serà avui a Formentera per presentar la norma, que encara està en fase d’esborrany.

La presentació tendrà lloc a la Sala d’Actes del Consell, és a dir, a la seu de la institució de la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

Recordam que el Decret Posidònia s’ha anunciat com una de les mesures estrella del Govern balear per acabar amb les agressions sobre la planta protegida.

De moment, ha trascendit que la norma prohibirà fondejar sobre posidònia sempre que la praderia sigui visible o estigui senyalitzada. Per aquest motiu, el Govern anuncià que el Decret contendria una cartografia pròpia de la planta protegida. Tot plegat, a més, associat a unes sancions que podran oscilar des dels 6 mil fins als 450 mil euros

D’altra banda el decret també regula l’ús que s’ha de fer de les restes de posidònia i quan estarà permès retirar-les de la platja per a usos vinculats amb el camp.

LA diputada per Formentera ha valorat positivament el decret, ara bé, la representant de GxF i PSOE al Parlament ha assenyalat que el text encara està en fase d’esborrany i que diversos grups d’interès i altres administracions podrien pressionar per reduir el seu contingut proteccionista. Escoltam a Tur en declaracions a Ràdio Illa

El Govern balear preveu que el decret de protecció de la posidònia, pugui entrar en vigor i aplicar-se el 2018.

Només a les Balears hi viuen el 50% de les praderies de posidònia inventariades a tot l’estat. En total en el nostre arxipèlag hi ha una superfície d’uns 633 quilòmetres quadrats de praderies, de les que 139 són al litoral pitiús, 411 a Mallorca i 82 a Menorca.

About Author

Comments are closed.

background