El Govern apercep el pilot de l’avió antiincendis que passà entre els iots a Migjorn (vídeo)

El Servei de Gestió Forestal del Govern balear ha qualificat d'»inadequada i no justificada» la maniobra de càrrega d’aigua que un avió amfibi antiincendis ha realitzat a escassos metres de la platja de Migjorn i passant a gran velocitat entre diversos iots que es trobaven fondejats a la vora del quiosc Lucky.

Diferents vídeos difosos a través de les xarxes socials aporten imatges del fet, que segons testimonis directes va ocórrer ahir dilluns poc abans de les 17 h. A les imatges apareix un avió amfibi de color groc, que descendeix fins a tocar la mar a poca distància de les embarcacions i de la costa, provocant la indignació d’algunes de les persones presents.

Identificació del pilot
Fonts de la conselleria balear de Medi Ambient han informat a Ràdio Illa que s’ha identificat al pilot, l’únic tripulant de l’aeronau, amb base a Eivissa, i se l’ha advertit de la seva inadequada conducta perquè no torni a succeir. No ha transcendit cap mesura sancionadora.
A més, la conselleria ha indicat que els fets han tengut lloc en un context d’entrenament, sense que existís un incendi real a extingir, de manera que la maniobra no es considera en cap cas adequada i no respon als criteris de preservació de la seguretat del pilot i de la ciutadania que regeixen l’activitat de la flota aèria del Servei de Gestió Forestal.

About Author

Comments are closed.

background