El Govern Balear reforçarà la limitació de vehicles a Formentera amb 350.000 euros per transport públic

La presidenta balear, Francina Armengol, afirmà ahir que el Govern acompanyarà la llei que limitarà l’entrada de vehicles a Formentera amb una partida de 350.000 euros per reforçar la xarxa de transport públic i donar alternatives al transport privat. La llei que faculta al Consell Insular per limitar l’entrada de vehicles a la nostra illa, que previsiblement serà aprovada avui al Parlament, capitalitzà la VII Conferència de Presidents celebrada ahir a Formentera, en què participaren els caps de govern de les quatre illes i de l’executiu balear.

Consens polític i social
El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, explicà que fa molts anys que la institució insular treballa per aconseguir aquesta regulació i que és un tema sobre el qual hi ha «un consens polític i social absolut, que s’ha aconseguit en el marc del Consell d’Entitats”.

Un 57% més diners pels Consells que fa quatre anys
En la conferència de presidents, Armengol també destacà que durant aquesta legislatura s’ha reforçat el paper dels consells insulars, amb una millora del seu finançament i amb el traspàs de competències. Així, la presidenta recordà que en aquesta legislatura s’han transferit als consells competències en promoció turística, serveis socials i joventut, i en polítiques de gènere, dona i LGTB. També va destacar que els pressupostos de la Comunitat d’enguany destinen 425 milions d’euros als consells, és a dir, 155 milions, un 57% més, que fa quatre anys.

About Author

Comments are closed.

background