TOP
També es pot presentar una prova diagnòstica negativa o un document oficial que acrediti haver passat la malaltia fins sis mesos abans.

El Govern balear vol implantar el passi covid i pregunta al TSJIB si podrà fer-ho

El Govern balear vol implantar el passi (o certificat) covid com a requisit per accedir als interiors de bars i restaurants, segons ha explicat la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, que aquest matí s’ha reunit telemàticament amb la cap de l’executiu autonòmic, Francina Armengol, i la resta de presidents insulars.
En un comunicat el Govern ha informat que quan s’implanti la mesura s’exigirà el certificat covid en funció del nivell d’alerta. Així en el nivell 1 (on es troba ara Balears), serà obligatori presentar el passi per accedir a bars i restaurants amb capacitat a l’interior per a més de 50 persones, discoteques i la resta de l’oci nocturn, a més de residències de gent gran. En cas que la situació epidemiològica passés a nivell 2, també s’exigiria el passi en els allotjaments turístics on els hostes comparteixin habitació (albergs, hostals, refugis, etc.). A més, en el nivell 3, el certificat es demanaria a l’entrada de cinemes, acadèmies de ball o gimnasos.

A l’espera de la decisió del TSJIB
El Govern, després de reunir-se amb la Mesa de Diàleg Social, ha sol·licitat autorització al Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) per aplicar aquestes mesures de regulació de l’entrada en locals on es concentri un nombre significatiu de persones. Si l’alt tribunal autoritza a l’executiu a implantar el passi covid, aquesta mesura tindria efecte a partir d’aquest dissabte, 4 de desembre, i estaria en vigor fins al 24 de gener.
Cal esmentar que ara mateix, i segons la darrera revisió de nivells d’alerta del passat dia 22 de novembre, totes les Illes Balears es troben en el nivell 1, però el Govern ha advertit que aquest es revisarà divendres dia 3 de desembre i que pot canviar en funció dels criteris sanitaris.

Com obtenir-lo?
El certificat covid es pot sol·licitar al web de l’IbSalut i recollir després en un dels punts presencials d’emissió. Així mateix, també es pot demanar directament en qualsevol dels espais habilitats. En el cas de Formentera, el punt d’atenció es troba a l’Hospital i el seu horari és dilluns i dimecres de 8 a 14 h i les tardes dimarts, dijous i divendres de 13.30 a 19.30 h.

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES