TOP
Antonio Jesús Sanz a la sessió parlamentària.

El Govern homologarà l’estació de mesurament de la qualitat de l’aire de la Savina

El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, ha mostrat la seva satisfacció pel compromís adquirit pel vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, d’homologar l’estació del port de la Savina perquè les dades que reculli s’incorporin als informes oficials d’avaluació de la qualitat de l’aire.

“Enfront d’allò que no es mesura, no es pot actuar”
Aquest compromís s’ha fet palès aquest dimarts al ple del Parlament de les Illes Balears, en resposta a una pregunta oral formulada pel diputat Sanz, en la qual ha exposat la necessitat d’incorporar aquestes dades als informes, atès que “enfront d’allò que no es mesura, no es pot actuar”.
Així, Sanz ha demanat al Govern la “millora o certificació” de les estacions que es troben en la zona portuària, amb l’objectiu que les concentracions de contaminants que es donen al port de la Savina quedin enregistrades.
“Li demanam que, per aconseguir millors resultats a zones que encara no es mesuren o que no es contemplen dins l’informe de qualitat de l’aire, milloren o certifiquen les estacions que ja es troben a la zona portuària, de manera que les possibles concentracions que es donen al port de la Savina quedin, almenys, enregistrades”, ha demanat Sanz. Yllanes s’ha compromès a atendre la petició del diputat i certificar aquesta estació.

Estació de mesurament desplegada a la Savina. Foto: 7bts

Sector primari
D’altra banda, i en relació amb una moció relativa a les polítiques en matèria d’agricultura i ramaderia, Sanz ha volgut valorar la tasca feta pel consell de Formentera per impulsar el sector primari.
Així, ha posat d’exemple la cooperativa del camp, la creació d’un fons de terres o la bassa de reg, i ha encoratjat la resta de territoris a fer el mateix. “Es tracta de qüestions que es podrien fer a altres bandes de les Illes Balears”, ha destacat Sanz, qui també ha demanat que “es facin les passes necessàries per accelerar el pagament de les ajudes al sector primari”.

Compartir

PROGRAMES