El Govern investiga un nou possible cas de coronavirus

El Govern balear ha informat que està investigant un possible nou cas de coronavirus en un infant de set anys a Mallorca. El nen hauria estat en l’entorn del ciutadà britànic resident a Marratxí que es troba ingressat a Son Espases i del que diumenge es confirmà que té el coronavirus.
El nen ha donat positiu en grip comuna però per precaució, perquè l’infant ha tengut un contacte estret amb l’infectat, s’enviaran les mostres a Madrid per descartar que estigui infectat amb el coronavirus. Recordam a més que els símptomes de la grip comuna i la infecció per coronavirus són molt similars.

A la recerca de l’entorn de l’afectat
El Ministeri de Salut busca als possibles contactes estrets del veí de Marratxí infectat i, específicament, els passatgers dels vols que va prendre per arribar a Mallorca. El radi d’acció del virus és d’un metre, de manera que s’haurà de contactar amb les persones que van seure al costat del pacient contagiat i també amb els de les files del davant i del darrere. Pel que fa a l’estat de salut del ciutadà britànic infectat, malgrat que fa uns dies presentava certa simptomatologia lleu, aquesta ja ha desaparegut i ara es troba bé. A més, una de les seves filles té una grip que també està remetent.

Un supercontagiador
Avui Diario de Mallorca revela que el veí de Marratxí ingressat a Son Espases s’hauria infectat d’un executiu de mitjana edat que es troba en una habitació de la unitat d’aïllament de l’hospital Saint Thomas de Londres. Aquest pacient hauria infectat involuntàriament a un mínim d’onze persones, i aquest potencial de transmissió el converteix en el que s’anomena un supercontagiador. El pacient ingressat a Londres va assistir durant el mes de gener en un congrés a Singapur, i després va viatjar als Alps, on en una estació d’esquí es va trobar i va contagiar al seu compatriota resident a Marratxí.

El Satse demana mesures
El Sindicat d’Infermeria Satse reclama informació sobre les mesures de protecció pel coronavirus i la convocatòria urgent dels òrgans de prevenció de riscos laborals de l’Ib-Salut. A més, el Satse demana «informació permanent i contínua» sobre la situació del pacient ingressat a l’Hospital de Son Espases i exigeix ​​informació sobre les mesures de protecció als professionals sanitaris, especialment per les infermeres gestants o en període de lactància materna. El Satse recorda que l’Ib-Salut és el responsable de la protecció de la salut dels professionals.

About Author

Comments are closed.

background