El Govern manté obert l’Illes Pitiüses per allotjar el personal dels serveis essencials

El Govern central ha declarat el servei essencial de l’Hostal Illes Pitiüses, que romandrà obert per allotjar el personal vinculat als béns i serveis de primera necessitat.
Aquest establiment de Sant Ferran amb 24 habitacions és un dels 14 hotels i allotjaments turístics de les Balears on es podran allotjar els responsables de garantir el subministrament de béns i serveis necessaris, el transport de mercaderies, el lliurament de productes adquirits a internet, el proveïment alimentari, i el subministrament d’energies. A més, també s’hi podran allotjar professionals sanitaris, operadors de telecomunicacions o turistes que no han pogut tornar a casa, entre altres casos.
La iniciativa la va avançar aquest dimarts el ministre de Transports, José Luis Ábalos, i el BOE d’ahir dimecres ja ha publicat el llistat complet d’establiments que s’hi inclouen.

Dos transportistes esperant partir
De fet, els gestors de l’Illes Pitiüses ja es posaren la passada setmana en contacte amb el Consell de Formentera per oferir les seves instal·lacions per allotjar personal dels serveis bàsics. Actualment hi ha dos transportistes que hi dormen i que esperen poder tornar als seus llocs d’origen les pròximes hores.
Cal recordar que a la nostra illa, el Consell, en col·laboració amb les patronals, ja posà allotjaments turístics a disposició dels sanitaris que viuen a Eivissa i fan feina a l’Hospital de Formentera. Segons informa la institució insular, fins al moment una desena de treballadors s’hi han mostrat interessats, dels quals nou ja dormen en allotjaments cedits per aquesta finalitat. D’aquesta manera, els professionals sanitaris es protegeixen a ells mateixos i a les seves famílies i també poden estar disponibles en cas d’emergència.

About Author

Comments are closed.

background