El Govern prepara mesures anticovid per als nuclis més afectats com Vila o Sant Antoni

Vila i Sant Antoni es troben entre els 15 nuclis poblacionals de les Illes on la conselleria autonòmica de Salut podria establir el confinament dels residents o bé la prohibició de sortir al carrer durant la nit, segons ha exlicat la presidenta balear, Francina Armengol.
L’executiu autonòmic espera aprovar en el Consell de Govern del pròxim dilluns l’autorització perquè la conselleria de Salut pugui aplicar diverses mesures en funció de l’escenari de cada un dels nuclis. Altres mesures que es podrien implementar en els nuclis especialment afectats per la pandèmia és que es limitin les trobades en llocs públics a un màxim de cinc persones o bé reduir encara més els aforaments dels establiments.
Armengol ha explicat que d’aquesta manera, algunes zones de la comunitat autònoma podrien tornar a un escenari “semblant” al de la fase 1.

Obligació de mantenir la quarantena
Així mateix, la presidenta ha informat que el Govern balear aprovarà una resolució per la qual tant als positius per coronavirus com els seus contactes de proximitat se’ls enviarà una carta on se’ls explicarà l’obligatorietat de complir 14 dies de confinament. Les dades de qui ha de romandre aïllat seran remeses als cossos policials perquè puguin controlar i en el seu cas, sancionar, els qui incompleixin el confinament.

Mesures actuals
Atenent a les recents mesures aprovades pel Govern balear per frenar els contagis, a les Illes existeix l’obligatorietat d’usar mascareta en els centres de treball, la prohibició d’acudir a les platges i parcs de 21 h a 7 h, la reducció d’aforaments de bars o restaurants fins al 50 %, la prohibició de fumar en espais públics i a les terrasses d’establiments i la limitació de reunions socials o familiars a un màxim de 10 persones, entre altres.

About Author

Comments are closed.

background