El Govern vincula la implantació del 061 a Formentera amb l’arribada de turistes

La consellera de Salut del Govern balear, Patrícia Gómez, ha vinculat la implantació del servei del 061 a Formentera amb l’arribada de turistes a l’illa. En el Ple del Parlament d’aquest matí, Gómez ha repòs a una pregunta de la diputada per Formentera, Sílvia Tur, assenyalant que estaria «encantada de posar aquesta ambulància a l’illa de Formentera. Voldria dir que hi ha turisme suficient per a poder augmentar els recursos» i ha afegit: «Malauradament la situació de la pandèmia ens obliga a reconsiderar absolutament totes les decisions». A més, la consellera de Salut ha assegurat que sobre aquest «tema no hi ha cap decisió [presa], ni a favor ni en contra».
La representant de GxF, PSOE i EU, Sílvia Tur, ha assegurat que les paraules de la consellera «no estan a l’altura del càrrec que ocupa». A més, la formenterera ha lamentat que «no s’hagi comunicat res al Consell Insular» i que la consellera Gómez plantegi el servei del 061 «només des de la perspectiva de la demanda turística».

La implantació del 061 a Formentera, prevista en el pressupost 2020
A finals de 2019 la representant de GxF, PSOE i Esquerra Unida impulsà l’aprovació d’una esmena perquè els pressupostos del Govern balear de 2020 incloguessin una partida de 360.000 euros que fessin possible que des de maig a octubre Formentera deixés de ser l’única illa de les Balears que no compta amb personal propi del servei del 061.
Aquesta mesura volia posar fi a la situació actual, en què els metges que es troben de guàrdia a Urgències són els qui han de sortir quan han d’atendre una emergència fora de l’Hospital. Segons el Govern, a Formentera l’ambulància en els mesos d’hivern surt unes 10 vegades al dia mentre que en ple agost, les urgències vitals són unes 35.
Malgrat que l’esmena al pressupost fou aprovada, Tur impulsà a principis de febrer una proposició no de llei per crear el servei del 061 a Formentera que fou aprovada per unanimitat.

About Author

Comments are closed.

background