TOP
La nostra illa encapçala el rànquing tant en habitatge nou com de segona mà. Idealista

El metre quadrat més car d’Espanya, a Formentera

Segons l’informe trimestral difós pel portal immobiliari pisos.com, Formentera lidera la llista de municipis més cars de l’Estat per a comprar un habitatge d’obra nova amb 9.849 €/m², una quantitat que gairebé triplica la mitjana balear, que se situa en els 3.605 €/m². La pujada interanual del cost de l’habitatge s’ha situat a Balears aquest passat setembre amb un encariment del 12,07%, el més alt d’Espanya.

Habitatge de segona mà
D’altra banda, i quant a l’habitatge de segona mà, segons un informe del portal immobiliari Idealista, el preu d’un immoble usat costa 8.830 euros/ m², i encapçalem, també, el rànquing de poblacions més cares de tot l’arxipèlag, on la mitjana se situa en els 3.567 euros/m². A més, en el darrer any els preus han pujat un 10,5% i en comparació amb el mes d’agost passat l’increment ha set del 5,7%.

Eivissa
Per darrere d’aquest màxim, se situen els municipis eivissencs de Sant Joan, on es demanen 6.941 euros/m² per una llar de segona mà, mentre que Vila, amb 6.258 euros/m², Santa Eulària i Sant Josep amb gairebé 6.000 euros/m² i Sant Antoni, amb 4.625 euros/m², superen també la mitjana balear en el preu de l’habitatge usat en el tercer trimestre d’aquest 2022.

Salaris baixos
Aquest rècord de preus en l’habitatge i en un gran nombre de productes a les Balears, ve acompanyat, a més, d’un dels salaris mitjans més baixos de tot l’Estat, ja que a la nostra comunitat es cobra un sou mitjà mensual brut de 1.844,85 euros segons les últimes dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) corresponents al 2020, mentre que la mitjana espanyola és de 2.038,59 euros. La regió on més sous guanyen els seus habitants és Melilla, exactament 2.662,64 euros bruts mensuals. Per tant, un resident a Melilla cobra un 44,32% més al mes que un treballador a Balears; és a dir, 817 euros mensuals més.

Compartir

Comentaris (2)

  • Finselsous

    Impossible comprar casa , impossible llogar…. impossible viure dignament a Formentera. Polítics: fan falta inspeccions per controlar el principal negoci de Formentera, l’alquiler i legal , sembla que vostès u els seus amics i parents son els principals implicats. La illa de la misèria serà això

  • Pedro Galli

    Mientras existan todo tipo de frenos a construir (regulaciones, impuestos, …) la vivienda seguirá siendo escasa y cara.¡ Además pobres .. ! (uno de los salarios medios más bajos de todo el Estado). ¡ Gracias 4 décadas de socialdemocracia !

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES