TOP
Lluís Llongueras

“El personatge es va menjar Lluís Llongueras”

Aquest dilluns ens va deixar el perruquer Lluís Llongueras als 87 anys d’edat. Asidu de Formentera, on tenia una casa, Llongueras va començar tallant cabells a veïnes i es va anar escampant la seva bona premsa per Barcelona. L’any 1958 va obrir la seva primera perruqueria i va assolir fama internacional. Per les seves mans han passat personatges il·lustres com Bianca Jagger o Salvador Dalí, de qui fou amic.

A banda de la perruqueria, Llongueras també va cultivar al llarg de la seva vida altres disciplines artístiques com l’escultura, la fotografia, l’escriptura i la pintura, de fet, antigament una escultura del català havia estat instal·lada al port de la Savina, prop del far. 

Avui n’hem volgut analitzar la seva figura amb el coneixement de la seva trajectòria d’un altre perruquer i artista, Dani Montlleó, que regenta la coneguda perruqueria de Mataró A.K.A. i que ha exposat les seves instal·lacions fora i dins el país, en espais com el Macba o La Capella. Des de la perspectiva estricta de la perruqueria, Montlleó explica el fet revolucionari de la tècnica de Llongueras en gestos com començar a eixugar el cabell amb assecador de mà, traçant una línia fins a un altre mestre d’aquest àmbit com Vidal Sasoon.

Escolteu l’entrevista sencera clicant sobre el reproductor:

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES