TOP
Votació unànime en el decurs del ple d’aquest matí. JRM

El Ple aprova els tràmits urbanístics per fer el sanejament des ca Marí i la urbanització de sa Roqueta

A la sessió d’avui s’ha donat compte de l’aprovació definitiva de l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa del projecte formentera.eco, de regulació de l’entrada, circulació i estacionament de vehicles de motor a Formentera. L’aprovació serà enviada al BOIB i una volta es publiqui, entrarà en vigor la nova taxa que serà de 6 €/dia amb un pagament mínim de 30 € per als turismes, i 3 €/dia amb un pagament mínim de 15 € per les motos. Fins ara, la taxa vigent és la del 2022, que és 3 €/dia amb pagament mínim de 15 € per als turismes, i 1,5 €/dia amb pagament mínim de 7,5 € per a les motos. Aquest 2023 el període de regulació va de l’1 de juny al 30 de setembre.

Sanejament des ca Marí i urbanització de sa Roqueta
Amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició, s’ha aprovat definitivament la modificació puntual número 6 del Pla Territorial Insular per dotar de sanejament el nucli des Ca Marí. Amb aquesta modificació el Consell aconsegueix un terreny de propietat pública on instal·larà el bombeig d’aigües residuals per dotar de xarxa de sanejament aquesta zona.

D’altra banda, també s’han aprovat, amb el suport de l’equip de Govern i l’abstenció de Sa Unió, quatre convenis de cessió de sòl al nucli turístic de sa Roqueta. En aquests terrenys es desenvoluparan les obres d’urbanització d’aquesta zona per crear vials i dotar de serveis la zona.

El vicepresident segon i conseller de Territori, Rafael González, ha explicat que “amb aquests tràmits urbanístics ja està tot enllestit per dur endavant aquestes important millores tant as Ca Marí com a sa Roqueta”. A més, ha avançat que els dos projectes ja estan redactats i compten amb dotació pressupostària. Les obres començaran el novembre, després de la temporada.

ACAF-Ràdio Illa
El Ple ha donat suport unànime a la proposta d’aprovació de les bases reguladores per a l’acció concertada amb ACAF (Associació Cultural i Audiovisual de Formentera), ens sense ànim de lucre que gestiona la ràdio pública de Formentera, Ràdio Illa.
La dotació s’atorga per a la producció dels continguts de l’emissora insular de radiodifusió, de cara a la prestació del servei públic de comunicació audiovisual a l’àmbit de Formentera.

En aquest sentit, la consellera de Cultura, Vanessa Parellada ha declarat “la gran feina que es fa per crear continguts de qualitat, d’una ràdio pública feta des de Formentera i per a Formentera”, i ha agraït al personal d’ACAF i de la ràdio el seu compromís per continuar apropant notícies de l’actualitat, la cultura, i la tradició de la nostra illa i donar cabuda sempre a veus diverses i també a les més necessitades.

Residència
També per unanimitat, s’ha aprovat de manera definitiva el Reglament de Règim Intern de la Residència i del Centre d’estades diürnes per a Gent Gran de Formentera.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que “la posada en marxa de la Residència s’està duent a terme tal com s’havia programat, de manera esglaonada, i el mes de maig ja s’hi hauran completat pràcticament totes les places”.

Full de ruta de polítiques energètiques sostenibles
Amb l’abstenció de l’oposició i els vots a favor de l’equip de govern, s’ha aprovat Pla d’Acció per a l’Energia sostenible i el Clima, el full de ruta que marca les polítiques energètiques sostenibles fins al 2030.

“Es tracta d’una sèrie de mesures per assolir els objectius europeus en la transició energètica”, ha assenyalat el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, que ha agraït “l’excel·lent feina dels tècnics del Consell que han treballat en l’elaboració d’aquest document”, un redactat de més de 600 pàgines que recull diferents accions transversals, d’aplicació tant per a l’administració com per a la societat formenterera, com ara la producció local d’energia, al transport privat i comercial, a la indústria local o a la gestió de residus.

Cooperativa del camp
A la sessió també s’ha aprovat amb el vistiplau de tots els grups, la proposta d’acord per l’acció concertada amb la Cooperativa del Camp de Formentera. Aquesta ajuda enguany s’incrementa de 130.000 euros que es varen aportar el 2022, als 150.000 euros que s’aportaran aquest 2023.

El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha destacat que “des d’inici de legislatura hem donat suport a la Cooperativa com a ens impulsor del sector primari de l’illa, ara continuam incrementant la dotació perquè ells també han augmentat la seva activitat, i també per pal·liar la pujada de costos general que els afecta”. Marí ha agraït tota la feina que fan per mantenir els camps de l’illa i la seva imatge tradicional, crear economia circular i producte local, així com ajudar a la protecció de medi ambient.

Arqueologia
Per unanimitat també s’ha aprovat una modificació del Reglament de funcionament de la Comissió Específica d’Arqueologia del Consell, que tal com ha destacat la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, “servirà per agilitzar els tràmits i millorar el servei que oferim, gràcies també a què aquesta legislatura hem reforçat l’àrea amb un nou tècnic”.

Propostes de Sa Unió
Finalment, i amb el suport de tots els grups, s’ha aprovat una proposta presentada per Sa Unió per instal·lar un nou punt de càrrega d’aigua potable per a camions cisterna a la Mola.

En canvi, no ha prosperat la proposta opositora d’instar el Govern a aplicar l’exempció del coneixement del català al personal sanitari de Formentera promovent, al mateix temps, l’aprenentatge del català entre els professionals sanitaris nouvinguts com un mèrit i no com una obligació.

Lorena Alemany, nova consellera per GxF
Al Ple d’avui ha pres possessió Lorena Alemany Cañamás com a consellera per Gent per Formentera en substitució de Susana Labrador. En quedar només dos mesos de legislatura, no tindrà responsabilitat a cap àrea i complirà exclusivament les seves funcions als plens restants sense tenir retribució econòmica.

Presa de possessió de Lorena Alemany. CIF

 

Les competències de Susana Labrador les varen assumir la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer pel que fa a Educació; i la consellera de Joventut, Noves Tecnologies i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, pel fa a Cultura. Labrador també ocupava la vicepresidència segona del Consell, que ha estat assumida pel conseller de Territori i Mobilitat, Rafael González.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES