El port de La Savina pateix un vessament de combustible

Segons l’Autoritat Portuària la contaminació es detectà ahir de matí i es tractaria de gasoil, que per l’acció del vent s’hauria concentrat ocupant pràcticament tota la longitud dels molls de marina de Formentera. L’olor a combustible però, es podia sentir des de l’estació marítima fins a les proximitats de la torre de Formentera Mar.

L’APB no suspengué les connexions amb Eivissa però activà el Pla d’emergència Portuària en situació s’alerta i preveia que en poques hores es podria solucionar el problema. Salvament Marítim recomanà la retirada del combustible amb mantes absorbents a més de batre la taca de contaminació navegant-hi per sobre, de manera que el gasoil s’oxigeni i s’evapori més fàcilment. D’altra banda, alguns navegants han indicat a Ràdio Illa que l’aspecte de la taca, on es barrejaven olis i dièsel, feia pensar més en un vessament d’aigües de sentina que en una fuita de dipòsit.

La Guàrdia Civil investiga els fets i no descarta que la contaminació hagi estat originada fora del port i que per l’acció de la brisa de Llevant que bufava ahir, hagués entrat a La Savina.

About Author

Comments are closed.

background