TOP
Imatge d’arxiu de la sortida de l’emissari des caló de s’Oli.

El PP demana que es repari l’emissari del caló de s’Oli

El PP de Formentera proposarà al Consell Insular instar a les administracions competents a dur a terme totes les accions necessàries per agilitzar la reparació i, si cal, substituir l’emissari principal de Formentera així com, també, procedir a la seva legalització i a estendre la seva longitud a aigües més profundes i allunyades del litoral del Parc Natural abans de l’estiu de 2019.
Així mateix, la formació sol·licitarà que s’insti a les administracions corresponents a remodelar la depuradora de Formentera per adequar-la al creixement poblacional de l’illa.
En aquest sentit, el PP lamenta que malgrat les promeses de millora de l’emissari realitzades l’any passat, avui dia encara no s’hagin dut a terme. Per això, critica que al llarg del passat estiu es repetissin les imatges de manca de manteniment de l’emissari de la depuradora en el seu tram marítim, el que va derivar en l’aigua de la depuradora no sortís per la seva boca, ja que aquesta es perdia per les nombroses fuites i trencaments que presenta en el seu tram a menor profunditat i més a prop de la posidònia.
El PP recorda que els efectes negatius que provoquen sobre el medi marí els abocaments indiscriminats procedents de l’emissari de la depuradora i que desemboca al Parc Natural són un fenomen que contribueix al deteriorament dels ecosistemes marins i a la pèrdua de la qualitat de l’aigua de bany a través de la reproducció de bacteris, microorganismes, pèrdua d’oxigen en l’aigua i diferents espècies d’algues que poden provocar l’asfíxia de les praderies de posidònia, afavorint la regressió del seu creixement.

Compartir

PROGRAMES