TOP
Miquel Jerez, en una imatge de les seves xarxes socials.

El PP demana un radar a Formentera per localitzar barques amb immigrants

El diputat nacional del Partit Popular Miquel Jerez ha reclamat al Congrés dels Diputats, a través d’una proposició no de llei i una esmena als pressupostos generals de l’Estat, la instal·lació d’un radar SIVE (Sistema Integrat de Vigilància Exterior) a l’illa de Formentera. Cal esmentar que a Eivissa, concretament a Sant Josep, existeix un radar SIVE, tot i que no ha servit per detectar les barques que han arribat a les Pitiüses els darrers mesos. Al contrari del que succeeix amb el SIVE de Mallorca, que és útil per localitzar les arribades de barques amb immigrants irregulars.
Segons Miquel Jerez, “la incessant arribada de persones procedents de la immigració irregular a l’illa de Formentera requereix la disposició de mitjans que permetin la seva localització amb prou temps per preparar el dispositiu i activar el protocol, i si escau, als serveis d’emergència quan les seves vides estiguin en risc”.

Algèria – Pitiüses, una ruta “consolidada”
Jerez ha insistit en la necessitat que el Govern d’Espanya “sigui sensible a aquest nou fenomen a Formentera. L’illa rep un elevat nombre de persones procedent de la immigració irregular per trobar-se localitzada geogràficament molt a l’abast de les costes algerianes. Aquesta circumstància fa que Formentera sigui un territori més accessible també per a les màfies que operen a la Mediterrània”.
“Recentment hem vist naufragar embarcacions a Cabrera. Hem vist com han arribat a les nostres costes dones embarassades i menors de poca edat després d’una llarga travessia. No podem tancar els ulls i resignar-nos que passi una tragèdia. Cal interceptar les embarcacions i assistir els qui en aquell moment necessitin ajuda”.
En aquest mateix sentit, Jerez ha assenyalat que “la ruta migratòria entre l’arxipèlag balear i Algèria està pràcticament consolidada. Aquest nou efecte migratori s’està abordant pels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat sense mitjans excepcionals que possibilitin una millor gestió de les persones que arriben al nostre litoral. Ens trobem davant una nova realitat que requereix nous equips, en aquest cas tecnològics, que evitin situacions de risc. Ha arribat l’hora que Formentera disposi d’un radar que permeti localitzar l’arribada d’embarcacions”.
Finalment, Jerez, que ha volgut reconèixer la tasca dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, ha reclamat més mitjans materials per afrontar aquesta situació: “la tasca de la Guàrdia Civil ha estat exemplar malgrat la limitació dels mitjans disponibles. Urgeix facilitar-los la seva tasca habilitant més reforços durant la temporada d’estiu i la instal·lació un radar SIVE operatiu”.

Compartir

PROGRAMES