TOP
Formentera és l’única illa de l’arxipèlag on no s’analitzen in situ les proves de detecció de la covid. Foto: Y.O.

El PP lamenta la negativa a la seva proposta d’anàlisi de PCR a Formentera

El PP lamenta que sols el PI li fes costat dimecres passat en la seva proposta d’instar el Govern a què posi tots els mitjans necessaris per a poder analitzar proves PCR -o de similar eficàcia- per a detectar la covid a l’Hospital de Formentera, una proposta que no va obtenir els vistiplau de la comissió de Salut del Parlament.
La diputada Tània Marí ha recordat que “les autoritats sanitàries, tant estatals com internacionals, han determinat quines són les mesures efectives a prendre per les administracions per a evitar o almenys reduir les possibilitats de rebrot de la pandèmia. Concretament una d’elles recomana tenir els resultats de les proves PCR abans de les 24 h des de la presa de mostres al pacient”.

Els retards en els resultats rebaixen l’eficàcia de la lluita contra la covid
Marí ha apuntat que “en els mesos vinents, com cada any, començaran a donar-se casos d’altres malalties respiratòries estacionals amb una simptomatologia similar a la del coronavirus. En aquests casos serà molt important poder diferenciar entre un simple constipat i una infecció per covid per a prendre les mesures adequades en cada cas. Actualment, l’única manera efectiva de fer-ho és amb una prova PCR”.
En aquest sentit, la diputada popular ha explicat que “en el cas de l’Hospital de Formentera, una volta preses les mostres. Aquestes s’han de remetre a altres centres per a poder obtenir els resultats. Aquesta situació fa que es retardi considerablement el temps entre la presa de mostres i els resultats obtinguts, augmentant també la incertesa entre les persones afectades i minvant l’eficàcia de la lluita contra la pandèmia”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES