TOP
Una imatge del Consell per promocionar la recollida de residus orgànics.

El programa pilot de residus orgànics recull una tona diària a Sant Francesc

Des de principis d’estiu es realitza aquesta recollida selectiva en 44 establiments del poble, entre els quals hi ha bars, restaurants i comerços vinculats a l’alimentació, segons ha explicat a Ràdio Illa la informadora mediambiental del Consell, Mara Fernández.

De moment s’han acumulat a la planta de Transferència des Cap 66.000 tones de matèria orgànica, que es concentren en piles perquè els residus siguin enterrats, es reguin i s’airegin per controlar el procés de fermentació que produirà el compost. Fernández assenyala que aviat es podran realitzar les primeres anàlisis per comprovar si el compost obtingut és de bona qualitat.
La taxa de reciclatge de residus sòlids urbans a Formentera és del 23%, encara lluny de la mitjana europea, que està per sobre del 40%, i dels objectius de la Unió, que estableixen que en el 2020 s’haurà de reciclar la meitat dels residus que generam. El pla pilot per reciclar matèria orgànica és una primera passa per incrementar el reciclatge a l’illa, ja que de tota la fracció de rebuig, el 50% és orgànic.
L’objectiu és complir l’horitzó europeu 2020 i minvar la factura d’1,2 milions d’euros anuals que costa el trasllat i dipòsit de residus que no es reciclen fins a l’abocador de Ca Na Putxa, a Eivissa. En canvi, els fems que es reciclen en la fracció de vidre, cartó o envasos no suposen cap despesa per les arques públiques.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES