TOP

El PSOE presenta 105 propostes “per una Formentera sostenible”

Ahir a la tarda, el PSOE de Formentera va fer el primer acte de campanya electoral a la Casa del Poble de la Mola, on va desgranar el seu programa electoral envoltat pels seus simpatitzants.
L’acte es va inaugurar amb la intervenció del secretari general, Rafa Ramírez, qui va destacar “la bona feina que s’ha fet amb el PSIB per tal de dur endavant les 14 propostes consensuades per la Junta de Portaveus”, malgrat això, va dir que “la majoria absoluta de l’equip de Govern va aprovar propostes nostres, però no les va acomplir, mentre d’altres que van rebutjar les han acabat realitzant”.
Ramírez també va presentar una nova web, www.anajuantorres.com, “on es podran consultar les 105 propostes que fan falta per Formentera”, i va remarcar “la importància del programa per assolir una illa plenament sostenible”. De la mateixa manera, va defensar que la seva proposta “està carregada de valors socialistes, com són la igualtat, el feminisme, la transparència i una altra manera d’entendre’s amb la gent”.

Propostes culturals i de memòria històrica
Per la seva part, Raquel Guasch, número tres de la llista, va posar en relleu la importància “d’arrelar a les persones que vénen de fora, ser inclusius, cohesionar i vertebrar la societat a través del valor de la cultura”. En aquesta línia, es va comprometre a “solucionar definitivament la falta d’intervenció patrimonial as Campament (antic centre penitenciari) i les Salines”, així com fer de l’actual escola de Sant Ferran “un vertader centre cultural i instal·lar allí i conservatori municipal de música”.
Antonio J. Sanz Igual, actual director de l’Hospital, candidat al Parlament i número quatre de la llista, va destacar “la implicació del PSIB en les necessitats històriques de Formentera”, i “les millores de les quals avui dia gaudeix l’Hospital de Formentera, com són el TAC i l’ampliació del ventall de serveis hospitalaris”.
Tot seguit va fer un llistat dels avanços que han arribat amb el Govern balear del PSOE, com “la possibilitat de regular l’Estany des Peix des de Formentera per part del Consell Insular de Formentera, la bassa de reg, l’actualització de la depuradora, la transferència de les competències de turisme amb un milió d’euros i la llei de sostenibilitat mediambiental i econòmica per a l’illa de Formentera”.

La pizza: producte local?
Toni Xica, número sis de la llista, va assegurar que “defensaran el producte local i donaran valor a la marca Formentera, perquè no pot ser que a les enquestes els turistes identifiquin a la pizza com el plat típic de l’illa”. Així mateix, va garantir “promoure, ordenar i regular un vertader polígon industrial” i “atendre als joves emprenedors amb la creació del Pla Formentera Impulsa”. També es va implicar en crear “un pla estratègic de turisme, diversificar i millora la qualitat de l’oferta i acabar amb la competència deslleial i la venda ambulant”.

Refermar la sostenibilitat
Finalment Ana Juan, va remarcar al seu programa, la importància d’aquests quatre eixos que “refermaran la sostenibilitat de Formentera”. Mesures com crear “un pla de control per vigilar l’activitat nàutica i controlar els residus”, “millorar la recollida de fems i el transport públic”, estarien encaminades a la sostenibilitat mediambiental.
Respecte del turisme, va destacar la voluntat “de crear un Pla Estratègic i un observatori de Turisme”, “ajudar al petit comerç i recolzar el sector primari”, mentre que per a la sostenibilitat social, va afirmar que “es crearà una Oficina Insular d’Habitatge que donarà cobertura a propietaris i inquilins, amb l’objectiu de generar seguretat jurídica entre els interessats”.
Per acabar, va donar la seva paraula per a “fer una Formentera culturalment sostenible, on la pluralitat i la inclusió, siguin els pilars d’un nou Pla de Gestió cultural i que tingui com a referència l’actual escola de Sant Ferran”.

Compartir

PROGRAMES