TOP
Ana Jiménez posa amb el premi Sol.

El Restaurant Quimera guanya el premi Sol de la mà d’Ana Jiménez

El Restaurant Quimera de la Savina ha estat distingit per primera vegada amb el prestigiós premi Sol. El restaurant formenterer ha estat reconegut en la Gala de lliurament de guardons de la Guia Repsol, que s’ha celebrat avui al Museu San Telmo de Donosti i que ha comptat amb més de 400 convidats.
La xef d’aquest establiment situat a la riba de l’estany des Peix, Ana Jiménez, ha recollit en mà el guardó, amb el qual es torna a col·locar en l’excel·lència de la gastronomia nacional després d’haver aconseguit pel Quimera el premi al Restaurant Revelació de 2018 de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears i una estrella Michelin l’any 2014, quan era la xef del Restaurant Can Dani.
La cuina dirigida per Jiménez al Quimera Restaurant proposa “sorprendre amb una experiència que combina l’art culinària d’avantguarda amb l’alta cuina mediterrània tradicional”, segons anuncia el web de l’establiment.
A les Pitiüses també han estat guardonats el Restaurant Es Ventall (Sant Antoni) amb un Sol i La Gaia (Vila) amb dos Sols.

Nou sistema per escollir els premiats
Enguany la selecció dels restaurants guardonats s’ha realitzat després d’un canvi en el sistema de qualificació, que s’ha desenvolupat juntament amb el Basque Culinary Center i que ha implicat valoracions de 50 inspectors, amb més de 1.300 restaurants visitats a tot Espanya durant 2019.
La Guia Repsol ha distingit amb el seu màxim reconeixement, tres Sols, a dos restaurants, ‘Les Cols’ de Fina Puigdevall, a Olot (Girona), i ‘Culler de Pau’ de Javier Olleros, a O Grove (Pontevedra). A més s’ha guardonat amb dos Sols a 23 restaurants i amb un Sol a 77 establiments.

Compartir

PROGRAMES