TOP
Un dels helicòpters de l’IB-Salut.

El SEPLA denuncia que els helicòpters de l’IBSalut no compleixen la normativa

El Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA) ha emès un comunicat en què denuncia que el servei de trasllats aeris de l’IBSalut “no compleix la normativa”. Per aquest motiu, el sindicat ha sol·licitat una reunió amb la consellera balear de Salut, Patrícia Gómez.
El SEPLA destaca que s’han registrat casos en què professionals de la salut “s’han negat” a pujar a l’helicòpter perquè “dubtaven” de les condicions de seguretat dels vols. A més, el sindicat assenyala que les aeronaus podrien “estar operant” sense les habilitacions necessàries.

Compliment del plec de condicions
El SEPLA demana al Govern balear que obligui a l’empresa concessionària Eliance a complir la normativa de seguretat i el plec de condicions pel qual fou contractada la tardor de l’any passat.
El sindicat assegura que segons el plec de condicions “totes les operacions de vol seran multipilot“, el que significa que comptaran amb un pilot i un copilot. Per aquest motiu és condició indispensable que tant els helicòpters com els pilots disposin d’aquesta habilitació. A més, el sindicat afegeix que l’helicòpter haurà d’estar “equipat i certificat per a la realització de vol Instrumental”, una característica necessària per volar de nits o amb poca visibilitat.

Compartir

PROGRAMES