TOP
El sepulcre megalític de ca na Costa en mode virtual. Foto: CIF

El sepulcre megalític de ca na Costa ja es pot visitar de manera virtual

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, estrena una visita virtual al sepulcre megalític de ca na Costa. Aquest projecte és una proposta del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF), gestionat per la Conselleria balear de Cultura, en què participen els Consells de Formentera i Eivissa.
La visita a ca na Costa ofereix un complet recorregut en tres dimensions amb explicacions detallades en català i castellà, en diferents punts del sepulcre megalític. Es pot visitar en aquest enllaç, on també es recull una sinopsi d’aquest jaciment i el mapa de localització, així com el projecte de digitalització de jaciments arqueològics que porta a terme el Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera.

“Apropar el nostre patrimoni a la gent”
La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha explicat que “vam recollir la proposta del MAEF amb molt interès perquè la difusió dels jaciments arqueològics de l’illa és un dels objectius marcats aquesta legislatura i aquesta eina digital ens apropa una mica més a aquests béns”. Guasch ha avançat que “la intenció és ampliar aquesta oferta digital, obrir el nostre patrimoni a la gent i treballar en consonància amb el museu, al que agraesc la gran feina de divulgació que està desenvolupant”.

Accessible als visitants virtuals d’arreu
Amb aquest projecte entre el Consell de Formentera, el Consell d’Eivissa i el Govern balear es pretén difondre de manera accessible a través de la xarxa—tant a la ciutadania local com als visitants virtuals d’arreu del món— la riquesa arqueològica de les Pitiüses. En el marc del projecte, el MAEF té previst ampliar el catàleg d’elements patrimonials visitables de manera virtual, amb l’objectiu que aquesta eina fomenti també la visita presencial quan les circumstàncies sanitàries millorin.
El mes de març, el MAEF va presentar les primeres visites virtuals al Museu Monogràfic Puig des Molins i als Hipogeus de la Mula de la necròpolis del Puig des Molins. Fruit d’aquesta col·laboració institucional a més del sepulcre megalític de Ca na Costa, a la web del MAEF s’han incorporat al projecte de digitalització i difusió les visites virtuals del conjunt arqueològic de ses Païsses de cala d’Hort, i el santuari de la cova des Culleram, ambdós a Eivissa.

Compartir

PROGRAMES